Narlıdere'de belediye otobüsünün yakılması

Söndürme çalışmaları sırasında fotoğraf çektirerek sosyal paylaşım sitesinde paylaşan bazı zanlıların ifadelerinde bunu kullanarak ceza almaktan kurtulmaya çalıştığı ileri sürüldü

Narlıdere'de belediye otobüsünün yakılması
Narlıdere'de belediye otobüsünün yakılması
GİRİŞ 29.07.2015 17:17 GÜNCELLEME 29.07.2015 17:17

 Narlıdere'de belediye otobüslerine yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan bazılarının söndürme çalışmalarına katılıyormuş gibi fotoğraf çektirdiği ve bunu suçtan kurtulmak için kullandığı ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Narlıdere ilçesi 2. İnönü Mahallesi'nde bir belediye otobüsünün camlarının kırılması, diğerinin ise yakılması olayına karıştıkları iddia edilen zanlıların Terörle Mücadele Şubesi ve savcılık sorgularında suçlamalarda kurtulmak için sosyal medyada paylaştıkları fotoğrafları gösterdikleri öğrenildi.

Yüzleri maskeli kişilerce yakılan otobüsün yanına gelen şüphelilerin, burada kendilerini söndürme çalışmalarına katılıyormuş gibi gösteren fotoğraflar çektikleri, bunu da daha sonra sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla paylaştıklarının görüldüğü ifade edildi. 

İfadelerinde "kendilerinin söndürme çalışmalarına katıldıklarını" ileri süren kişilerin fotoğrafları eylemin hemen arkasından sosyal paylaşım sitelerinden paylaşmalarının dikkat çekici olduğu ve bunu ceza almaktan kurtulmak için yaptıklarının değerlendirildiği kaydedildi.

Narlıdere'de belediye otobüslerine yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkıdan bozma bir tabanca, 5 adet "Rambo bıçağı" tabir edilen kesici-delici alet, 1,5 litre benzin ve 5 kök hint keneviri ele geçirilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklanırken, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi