Ceyhan Belediyesi'nin hizmetlerinin engellendiği iddiası

Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Türüt: "Ceyhan Belediyesinin hizmetlerinin engellenmesi ve kamu malına zarar verilmesi gerekçesiyle Adana Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk"

Ceyhan Belediyesi'nin hizmetlerinin engellendiği iddiası
Ceyhan Belediyesi'nin hizmetlerinin engellendiği iddiası
GİRİŞ 29.07.2015 17:34 GÜNCELLEME 29.07.2015 18:26

Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Eyüp Türüt, Belediye hizmetlerinin Adana Büyük Şehir Belediyesi tarafından engellendiği ve kamu malına zarar verildiği iddiasıyla Adana Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Türüt, yazılı açıklamasında, yeni yasayla köy ve belde iken mahalle statüsüne kavuşan yerleşim birimlerinin giriş ve çıkışlarına koydukları tabela ile tanıtım panolarının kesildiğini öne sürdü.

Şehir merkezinde yapılan asfaltlama sonrası yollara yazılan Ceyhan Belediyesi isimlerinin de Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından silindiğini öne süren Türüt, "Ceyhan Belediyesi’nin hizmet alanları içerisinde bulunan ara sokaklara yapılan asfalt  çalışmalarına  ‘Ceyhan Belediyesi’ ibaresi yazıldı. Bunu içlerine sindiremeyen Büyükşehir yetkilileri, gece yarısı yollardaki  ‘Ceyhan Belediyesi’ yazılarını siyaha boyayarak zarar verdi" ifadelerini kullandı.

- "Saldırılar güvenlik kamerasında"

Türüt, asfalt  çalışmalarına yazılan "Ceyhan Belediyesi" ifadesinin siyaha boyanmasının güvenlik kameralarınca görüntülendiğini belirtti.

Türüt, şunları kaydetti:

"Yapılan bu saldırılar ilçedeki çeşitli güvenlik kameralarına yansıdı. Her seferinde Ceyhan’ın kendisi için referans olduğunu belirten Hüseyin Sözlü acaba Ceyhan Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere neden katlanamıyor, neden gecenin karanlığında Ceyhan Belediyesi yazılarını Büyükşehir zabıtalarınca siyaha boyatıp zarar veriyor. Ceyhan Belediyesinin asfalt çalışmalarına yapılan bu saldırıların, terör saldırılarının olduğu güne denk gelmesi ise vatandaşlar tarafından manidir."

Türüt, Büyükşehir Belediyesi hakkında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Ceyhan Belediyesinin hizmetlerinin engellenmesi, gölge düşürülmesi, kamu malına zarar verilmesi" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!