Manisa'da traktör ve motosiklet denetimleri

 Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, traktörde işçi taşıyanlar ve kasksız motosiklete binenlere yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti.

Manisa'da traktör ve motosiklet denetimleri
Manisa'da traktör ve motosiklet denetimleri
GİRİŞ 29.07.2015 17:51 GÜNCELLEME 29.07.2015 17:51

Ceren, Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk'ü ziyareti ardından, Polis Lokalinde polis ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada yaptığı açıklamada motosikleti kasksız ve ehliyetsiz kullanmanın bazı kesimler tarafından normalmiş gibi algılandığını, bunun kırılmak zorunda olduğunu dile getiren Ceren, motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vuruguladı. 

Ceren, "Kol, bacak kırılır, iyileşir ama beyin hasarı kolay olmuyor. Bu nedenle halkımızın bu konularda hassasiyet göstermelerini istiyorum. Motosiklet kazalarının çoğu ölümle sonuçlanmaktadır. Manisa ve ilçelerinde kasksız motosiklet sürücüsü kalmayana kadar denetimler devam edecektir" diye konuştu.

Manisa ve ilçelerinde kendisinin talimatıyla traktörlere yönelik denetimlerin arttırıldığına da dikkati çeken Ceren, Türkiye'de en fazla tarım işçisinin Adana'da olduğunu ancak bu kentte tarım işçilerinin dolmuşlarla taşındığını kaydetti.

Manisa'nın da tarım kenti olduğunu ve tarım işçilerinin taşınması konusunun yıllar öncesinde çözülmüş olması gerektiğini vurgulayan Ceren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz polis olarak vatandaşlarımızı sürekli uyarıyor ve söylüyoruz. Ama dinlemiyorlar. Yakın tarihte Gölmarmara ilçemizde 15 tarım işçimiz trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Biz bu olaydan derin üzüntü duyduk. Manisa’da polislerimizin yaptığı sıkı denetimler kanun gereğidir. Bu talimatı ben verdim, kimseyi suçlamayın. Polis olarak, halkımızın can güvenliği ilk planda gelmektedir" diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!