MATSO temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı, gerçekleştirildi.

MATSO temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı
MATSO temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı
GİRİŞ 29.07.2015 18:21 GÜNCELLEME 29.07.2015 18:55

Toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, siyasilere çağrıda bulunarak bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. Hükümetin kurulması ile siyasi belirsizliğin sona ereceğinin altını çizen Boztaş, ülkede ekonomik gündeme dönülmesi ve ekonomide yapısal reformların yapılması gerektiğini kaydetti. 

Ülkede son 1,5 yılda üç seçim gerçekleştiğini hatırlatan Boztaş,  seçimler nedeniyle ekonomik sorunların çözümünün yeterince ele alınamadığını kaydetti. Siyasi partiler arasında koalisyon görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Boztaş, şöyle konuştu:

"Ülkemizde siyasi ve ekonomik sorunların çözülmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Siyasilerin siyasi hırslarından arınıp, asgari müştereklerde anlaşarak tüm konuları ele alıp uzlaşma sağlayarak hükümeti bir an önce kurmaları gerekmektedir. Ülkemizde siyasi ve ekonomide çözülmesi gereken konulara dönmesi elzemdir."

2015 yılı turizminin bölge ve ülke turizmi için "kayıp bir yıl olduğunu" savunan Boztaş, "Turizmde 2015'i kaybettik. 2016'yı kurtarmak için acil bir şekilde hükümetin kurulması lazım" dedi.

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel de turizm bölgesindeki esnafın sıkıntılar yaşadığını, bunun başlıca sebebinin de işyeri sayısının fazlalığından kaynaklandığını bildirdi. Öncel, işyerlerinin bir fizibilite ve plan dahilinde açılması gerektiğini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar