İmam hatipliler için "Tematik Bilim Kampı"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ÖNDER ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen kampta eğitimlere başlandı

İmam hatipliler için  "Tematik Bilim Kampı"
İmam hatipliler için "Tematik Bilim Kampı"
GİRİŞ 29.07.2015 18:56 GÜNCELLEME 29.07.2015 18:56

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen "Tematik Bilim Kampı" İstanbul Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde başladı.

ÖNDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kampa, Samsun, Trabzon, Ankara, Konya, Kayseri, Erzurum, Van, Diyarbakır, Bursa, Manisa, Sivas, Adana'dan toplam 60 imam hatip öğrencisi katıldı.  

Öğrencilerin İslam medeniyeti hakkında daha geniş bilgi sahibi olmasını hedefleyen kursta, İslam medeniyeti, İslami ilimler ile fen ve sosyal bilimler alanlarında dersler verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, bilim kampının bu yıl ilk kez düzenlendiğini belirtti.

Bilim kamplarının gençlere yeni ufuklar açması ve vizyonlarını genişletmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Bekiroğlu, "Çünkü imam hatipli her bakımdan donanımlı, bilinçli ve lider ruhlu olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Eğitimler, 7 Ağustos'ta sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti