Sıcaktan bunalan soluğu yaylada alıyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, bunaltıcı sıcaklarda evlerdeki klimaların da yetersiz kalması üzerine, vatandaşlar kayın ormanlarının bulunduğu serin ve yüksek yaylalarda çadır kurarak serinlemeye çalışıyor.

Sıcaktan bunalan soluğu yaylada alıyor
Sıcaktan bunalan soluğu yaylada alıyor
GİRİŞ 30.07.2015 11:04 GÜNCELLEME 30.07.2015 11:30

İlçenin yanı sıra Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Bilecik gibi yakın merkezlerden araçlarıyla gelenler, Domaniç'in Kocayayla, Palazoğlu ve Çatalalıç gibi yaylarına çıkarak, çadırlarda kamp yapıyor.

Domaniç-İnegöl karayolunun çevresinde, 120 çeşme ile 5 mesire alanının bulunduğu yaylalara gelenlerin çoğu, bir hafta kadar kalıyor. Bazıları ise günübirlik gelip, serin ortamda pikniğin tadını çıkarıyor. Yaylaların geçici sakinleri, akarsularda yüzüp balık da tutuyor.

Kampçılardan İsmail Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havalar nedeniyle evlerinde bile uyuyamadıklarını söyledi.

Evlerdeki klimalara alternatif çözümler üretmeye çalıştıklarını belirten Tekin, "Bunun üzerine serin yaylarıyla ünlü Domaniç'e gelmek istedik. Ailece Kütahya'dan geliyoruz. Havaların sıcak olmasından dolayı 'Kocayayla'ya çıkalım' dedik. Buraların soğuk sularını biliyoruz. Alabalık tesislerini biliyoruz. Şehir merkezlerinden daha sakin ve serin" diye konuştu.

Kampçı Mustafa Yağcı da bu yıl sıcakların birden arttığını dile getirdi.

Tavşanlı ilçesinden geldiklerini bildiren Yağcı, "Hem suyu hem de havası çok serin olduğu için genelde herkes buraya gelir. Serinlemek istedik. Burası oksijen bakımından çok iyi. En iyi serinleyeceğimiz yer olduğu için burayı tercih ettik" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini