Akşehir'de MEVKA 14. Kalkınma Kurulu toplantısı

MEVKA 14. Kalkınma Kurulu toplantısı Akşehir'de gerçekleştirildi.

Akşehir'de MEVKA 14. Kalkınma Kurulu toplantısı
Akşehir'de MEVKA 14. Kalkınma Kurulu toplantısı
GİRİŞ 30.07.2015 12:58 GÜNCELLEME 30.07.2015 12:58

Toplantıya katılacak heyet, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, tarafından Nasreddin Hoca Türbesi önünde karşılandı.

Türbe ziyaretinde Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafından katılımcılara, Akşehir ve Nasreddin Hoca hakkında bilgiler verildi. 

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Mevlana Kalkınma Ajansı 14. Kalkınma Kurulu toplantısına, Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, bazı kurum ve daire il müdürleri katıldı.

Toplantı, Genel Sekreter Ahmet Akman ve Konya Valisi Muammer Erol'un açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra Kalkınma Bakanlığı Uzman Yardımcısı Tuğba Deniz tarafından Bakanlığın yeni nesil bölgesel gelişme politikaları hakkında yürüttüğü çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

MEVKA 2014 yılı faaliyet raporu ve iç denetim raporu; Araştırma Etüt ve Planlama Birim Başkanı Nurten Elvan Köksoy tarafından sunularak kurulca görüşüldü. Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Akşehir’i tanıtan bir sunum yapıldı.

Toplantı sonunda Kalkınma Kurulu Başkanı, Başkanvekili ve katip üyelerin seçimi yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi