Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye yardım

Türk Kızılayı, Suriye'nin İdlib, Haleb kentleriyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine 22 araçlık yardım gönderdi

Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye yardım
Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye yardım
GİRİŞ 30.07.2015 14:40 GÜNCELLEME 30.07.2015 16:20

 Türk Kızılayı tarafından, Suriye'nin İdlib, Haleb kentleriyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine tır ve kamyondan oluşan 22 araçlık un, su, gıda ve ilaç ulaştırıldı. 

Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Savaş Avcı, AA muhabirine, hayırseverlerin desteğiyle, iç savaşın başından bu yana sınır ötesi ve Türkiye'deki Suriyelilerin yanlarında olduklarını belirtti.

Ramazanda Suriye'nin birçok kentindeki mazlumlara yardım ulaştırdıklarını vurgulayan Avcı, çalışmaları bayram sonrası da aralıksız sürdürdüklerini anlattı. 

Avcı, son 3 gün içerisinde, hayırseverler ve kendilerinin temin ettiği  22 araçlık yardımı Hatay sınırından Suriye'ye yolladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İçerisinde, 9 bin 500 koli kumanya, 130 ton un, 160 bin şişe su, 7 bin 225 parça kıyafet, 962 kutu kırtasiye malzemesi, 900 koli hijyen seti, 20 ton kuru gıda, 27 bin parça ilaç ve tıbbi malzeme bulunan yardımlar, Cilvegözü Sınır Kapısı, Bükülmez ve Yayladağı sınırlarından Suriyelilere teslim edildi. Malzemeler, İdlib kırsalındaki Atme kasabası ve çevresine, Halep kırsalına ve Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki halka dağıtıldı."

Avcı, yardım faaliyetlerine katkılarından dolayı tüm hayırseverlere teşekkür etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor