Tunceli Üniversitesinde kontenjanların büyük bölümü doldu

 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Tunceli Üniversitesi kontenjanlarının yüzde 93'ünün dolduğu bildirildi.

Tunceli Üniversitesinde kontenjanların büyük bölümü doldu
Tunceli Üniversitesinde kontenjanların büyük bölümü doldu
GİRİŞ 30.07.2015 14:52 GÜNCELLEME 30.07.2015 14:52

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, yaptığı yazılı açıklamada, elektronik ortamda 28 Temmuz'da başlayan kayıtların 5 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirtti. İpek, kayıt yaptıramayan öğrencilerin başvurularının 3-7 Ağustos tarihlerinde Tunceli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca bizzat alınacağını vurguladı.

Tunceli Üniversitesine bu yıl verilen kontenjanların yüzde 93'ünün dolduğunu belirten İpek, kalan kontenjanlarınsa ek tercihlerle dolmasının beklendiğini aktardı.

Prof. Dr. İpek, şunları kaydetti:

"Üniversitemize verilen 2 bin 414 kontenjandan 2 bin 236'sını doldurmuş durumdayız. Şu an için sadece 178 boş kontenjanımız kaldı ve inanıyorum ki bu boş kalan kontenjanlarımız da ek tercih döneminde dolacaktır. Yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarımızın büyük bölümünün tercih edilmesi bizleri sevindirdi ve Tunceli Üniversitesinin ilgi gören bir üniversite olduğunu gösterdi."

- En çok Mühendislik Fakültesi ilgi gördü

En çok Mühendislik Fakültesinin ilgi gördüğünü bildiren İpek, şöyle devam etti: 

"Mühendislik tercih edilen bir meslek olduğu için Tunceli Üniversitesi bünyesinde bu yıl en çok öğrenci, Mühendislik Fakültesine kayıt yaptıracak. Birinci ve ikinci öğretim olmak kaydıyla bu yıl Makine Mühendisliği Bölümüne 36, Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 41, İnşaat Mühendisliği bölümüne 57, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne ise 87 öğrenci kontenjanı verilmişti. Bu bölümlerin tamamı öğrenciler tarafından tercih edilerek, kazanıldı."

İpek, bu yıl Edebiyat Fakültesine bağlı Felsefe Bölümüne ilk kez 31 kontenjan verildiğini ve bunların ek tercihlere kalmadan dolduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!