Asıl sıcaklar Ağustos'ta

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği'nden Prof. Dr. Orhan Şen, rüzgarın hafiflemesiyle ülke genelinde sıcaklıkların "tavan" yaptığını söyledi.

Asıl sıcaklar Ağustos'ta
Asıl sıcaklar Ağustos'ta
GİRİŞ 31.07.2015 05:19 GÜNCELLEME 31.07.2015 08:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son günlerde ülke genelinde yaşanan kuvvetli sıcaklara, Büyük Okyanus'taki deniz suyu yüzey sıcaklığının artmasından kaynaklanan ve en son 2009'da görülen "El Nino" (yaramaz çocuk) atmosfer olayının neden olduğu ve ilerleyen dönemde kuraklık görülme ihtimali bulunduğu bildirildi.

AĞUSTOS DAHA SICAK GEÇECEK!

Şen, hafta sonu sıcaklıkların gerileyeceğini dile getirerek, "Mevsim normallerinin 7-9 derece üzerinde olan sıcaklıklar, normallerin 1-2 derece üzerine kadar düşecek. Kuzey bölgelerde yağış ihtimali veya bulutlanma olasıdır. Fakat önümüzdeki haftadan itibaren Arap Yarımadası üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası gelecek ve bugünkü değerleri de aşacaktır. Türkiye ağustosu da sıcak olarak geçirecek" diye konuştu.

Yaklaşık 15 gündür yağmur yağmadığını söyleyen Şen, kurak bir döneme girildiğini, şu anda barajlarda su eksikliği konusunda tehlike yaşanmadığını ancak ilerleyen dönemde sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti.

YORUMLAR 16
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    ağustos zaten en sıcak aydır.kar yağacak hali yok herhalde:)) milleti korkutmayın insanlar bıraz cehennemi hatırlasınlar!!!
    Cevapla
  • Cehhenemm 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağustosta cehhenem kapılarını açar hava alır
    Cevapla
  • karaşahin 8 yıl önce Şikayet Et
    temmuz ağustos da kar yağışlı geçsin bari. 15 gündür yağmur yağmıyor derken yazın yağmur yağdığı nerede görülmüş. Kafası karışık bu proflarin.
    Cevapla
  • macit! 8 yıl önce Şikayet Et
    meteoroloji profesörleri böyle söylediğine göre... büyük ihtimalle ağustosta serinleyeceğiz :) ben bu adamların geçen kışa girilirken kurak bir sezondan bahsettiğini hatırlıyorum sanki ... ALLAH hakkımızda hayırlısını versin
    Cevapla
  • ne olacak? 8 yıl önce Şikayet Et
    klima mı alsak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'