Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan:

"Çalışanların verdiği yetkiyle yine çalışanların hakları için mücadele ve müzakere edeceğiz"

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan:
Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan:
GİRİŞ 30.07.2015 15:51 GÜNCELLEME 30.07.2015 15:51

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, çalışanlarının verdiği yetkiyle yine çalışanların hakları için mücadele ve müzakere edeceklerini bildirdi.

Uçan, yaptığı açıklamada, 3'üncü dönem toplu sözleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

27 Temmuz'da 81 ilin sendika temsilcisiyle birlikte Ankara'da Devlet Personel Başkanlığı'nın önünde toplanıp bir süre burada eylem yaptıklarını belirtti.

Daha sonra 3. dönem toplu sözleşme taleplerinin yer aldığı dosyayı Devlet Personel Başkanlığı'na teslim ettiklerini ifade eden Uçan, şunları kaydetti:

"Toplu sözleşmede 2016-2017 yıllarına ait maaş ve ücretlere zam teklifimiz yüzdelik zam, taban aylığa zam, refah payı ve enflasyon farkı olacak şekilde. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine de 2016 yılının birinci altıncı ayında yüzde 8, ikinci altıncı ayında da yüzde 8 ve 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere taban aylığa 150 lira zam ve 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50'si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı ile enflasyon farkı öngördük. Ayrıca, 2017 yılının birinci altı ayında yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere taban aylığa 100 lira zam ile 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı ve enflasyon farkı verilmesini istedik. Bunların yanı sıra kamu görevlilerinin yıl boyunca yüzde 15 vergi diliminde vergi ödemesini ve bunu aşan tutarın işveren tarafından karşılanmasını, 2015 yılından sonra başlayan kamu görevlilerine 1 derece verilmesini, halen üç ayda bir 60 lira olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin yüzde 50 zamlı olarak ödenmesini, yetkili sendika üyelerine ise yüzde 100 zamlı olarak ödenmesini öngördük."

Uçan, ayrıca 4/C statüsünde çalışan personelin kadroya alınmasını da talep ettiklerini ifade etti.

Bunlara ek olarak doğum ve ölüm yardımlarının artırılmasını da istediklerini aktaran Uçan, "Yemek yardımından kreş yardımına, özel hizmet tazminat oranlarının artırılmasından kıdem aylığına, emeklilerin aile yardım ödeneğinden yararlanmasından ders ücretleri ve fazla çalışma ücretlerinin iyileştirilmesine, öğretmenlere nöbet günü için 6 saat nöbet ücreti ödenmesinden ek gösterge rakamının tüm çalışanlar için 600'er puan artırılmasına kadar pek çok taleple toplu sözleşme masasında olacağız. Çalışanların verdiği yetkiyle yine çalışanların hakları için mücadele ve müzakere edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı