Hollandalı Van Leeuwen Müslüman oldu

Samsun Müftülüğüne başvuran Hollanda vatandaşı Deborah Van Leeuwen, din olarak İslamı, isim olarak Merve'yi seçti

Hollandalı Van Leeuwen Müslüman oldu
Hollandalı Van Leeuwen Müslüman oldu
GİRİŞ 30.07.2015 17:17 GÜNCELLEME 30.07.2015 17:17

Hollanda vatandaşı Deborah Van Leeuwen, Müslüman olarak Merve adını aldı.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaşayan Deborah Van Leeuwen, 11 yıl önce Türk Coşkun Üstübi ile evlendi. 3 çocuk annesi olan Van Leeuwen, bu yıl tatil için geldiği Samsun'da, Müslüman olmaya karar verdi. Eşine bu isteğini ileten genç kadın, daha sonra Samsun Müftülüğüne başvurdu.

Samsun Müftüsü Veysel Çakı'nın katıldığı törende, kelime-i şahadet getiren 32 yaşındaki Deborah Van Leeuwen, adını da Merve olarak değiştirmek isteğini söyledi. 

Müslümanlığa geçmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Van Leeuwen, "11 yıldır Türk ve Müslüman biriyle evliyim. Müslümanlığı araştırdım ve bana uygun olduğunu gördüm. Ondan sonra kendi isteğimle Müslümanlığa geçtim. Ailem de bana destek oldu" dedi.

Müftü Çakı da 'Sadece ben Müslüman oldum' demenin yeterli olmadığını belirterek, "Müslüman olmanın yanı sıra Müslümanlığı günlük hayatta yaşamakta gereklidir. Biz, dinimizi önce öğrenmek ve bilgiye dayalı dinimizi yaşamak zorundayız. Dinimiz sosyal hayatta yaşayacaksınız ki aileniz bile size, 'iyi ki kızımız Müslüman oldu' diyecek" ifadelerini kullandı.

Tören sonunda, Van Leeuwen'e ihtida belgesi ile Kur’an-ı Kerim'in İngilizce meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu