Van'da izinsiz gösteri

Van'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek izinsiz yürüyüş yapmak isteyen ve polise taşla saldıran gruba, müdahale edildi.

Van'da izinsiz gösteri
Van'da izinsiz gösteri
GİRİŞ 30.07.2015 21:18 GÜNCELLEME 30.07.2015 21:18

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürdüğü operasyonları bahane ederek akşam saatlerinde İkinisan Kavşağı'nda toplanan, aralarında Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva ve Veysi Dilekçi ile ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu grup, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Feqiye Teyran Parkı'na yürümek istedi. 

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polisler, "yürüyüşün izinsiz ve kanuna aykırı olduğu" yönünde anons yaparak, kalabalığın dağılmasını istedi. Bu sırada kalabalık arasındaki bir grup polise taşlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçtı. Olaylara karışan bir kişiyi gözaltına almak isteyen polisler ile partililer arasında arbede yaşandı. Kalabalığı göz yaşartıcı sprey kullanarak dağıtan güvenlik güçleri, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Gerginliğin son bulmasının ardından yeniden bir araya gelen grubun, yapılan görüşmeler sonunda HDP İl Başkanlığına kadar yürümesine izin verildi.

Trafiği aksatmadan HDP İl Başkanlığına yürüyen göstericiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi