Teröristler yol kesip araç yaktı

Hakkari ve Bitlis'te yol kesen terör örgütü mensupları, 5 aracı ateşe verdi

Teröristler yol kesip araç yaktı
Teröristler yol kesip araç yaktı
GİRİŞ 30.07.2015 23:17 GÜNCELLEME 30.07.2015 23:17

Hakkari ve Bitlis'te yol kesen terör örgütü mensupları, durdurdukları 5 aracı yaktı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresindeki Şine Köprüsü mevkisinde terör örgütü PKK mensupları, çevredeki elektrik direklerini devirerek, yolda barikat kurdu.

Durdurdukları araçlardaki kişilerin kimliklerini kontrol eden teröristler, 2 aracı ateşe verdikten sonra diğerlerinin de anahtarlarına el koydu. Yolda çukurlar kazan bölücü örgüt üyeleri, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

Olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçlerinin, halen ulaşıma kapalı olan karayoluna teröristlerce kazılan çukurlarda ve elektrik direklerinde patlayıcı olma ihtimaline karşın çalışmalarını titizlikle yürüttüğü öğrenildi.

Bitlis'in Hizan ile Tatvan ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunun 25. kilometresinde bulunan Hazro Deresi mevkisinde yol kesen bir grup terörist de Gayda köyü yakınlarındaki HES inşaatına malzeme taşıyan bir tır ile 2 aracı yaktı.

Güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edilmesinin ardından karayolunun ulaşıma açıldığı, teröristlerin ise karanlıktan faydalanarak kaçtığı öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu