Otobüsleri yakılan HDP'li genç kız isyan etti

Ataşehir’de önceki gece maskeliler özel halk otobüsü yaktı. Ekmek teknesi yanan Kürt şoförün kızı Dilan Ayırkan ise olay sonrası isyan etti.

Otobüsleri yakılan HDP'li genç kız isyan etti
Otobüsleri yakılan HDP'li genç kız isyan etti
GİRİŞ 31.07.2015 07:22 GÜNCELLEME 31.07.2015 15:40
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

İstanbul Ataşehir’deki Mustafa Kemal Mahallesi’nde önceki akşam 22.30 sıralarında bir özel halk otobüsü, maskeli kişiler tarafından durduruldu. Otobüse binen grup, ’Size zarar vermeyeceğiz’ diyerek yolcuların ve şoförün aşağıya inmesini istediler. Eylemciler daha sonra ellerindeki molotof kokteyllerini otobüse fırlattı. Kısa sürede alev alev yanan otobüs, kullanılamaz hale geldi.

Otobüsün şoförü Süleyman Ayırkan’ın Kürt ve HDP’li olduğu ortaya çıktı. 

Süleyman Aykıran'ın kızı Dilan Aykıran'ın kişisel twitter hesabından paylaştığı  mesajlar yaşadığı çelişkiyi gösteriyor.

 
 
YAKTIKLARI ATEŞTE BOĞULURLAR
 
Vatan ekmek teknesi yanan şoförün kızı Dilan Ayırkan ile konuştu. Genç kız Kürt ve HDP’li bir aile olduklarını söyleyerek otobüslerinin yanıp kül olmasına isyan etti: “Savaşın dahi bir ahlâkı vardır. Sen kalkıp emekçi bir adamın 40 yıllık emeğini yakıyorsun. Daha da acısı Kürt çocuklar Kürt bir ailenin otobüsünü yaktılar. Bu ne akla, ne mantığa ne de vicdana sığar. Bu gerzeklere sorsan yaptıkları eylemleri halk için, halkın kurtuluşu için yaptıklarını söyler. Bu ateş buna sebep olanları da, bu eylemi gerçekleştirenleri de yakar umarım. Umarım yaktıkları ateşte boğulurlar” dedi.

Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken, saldırıyı PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin üstlendiği öğrenildi.

YORUMLAR 327
  • AKINCI 8 yıl önce Şikayet Et
    NEE oldu ? sivrittiğiniz KAZIK MI BATTI ???
    Cevapla
  • hacı murat 8 yıl önce Şikayet Et
    eeee etme bulma dünyası..kimi bu hayatta kimi ahirette alır hakkını..üzüldüm mü .. koskocaaaaaa HAYIRRRRR.. Teröriste veya onun partisine her kim gönül veriyorsa yazıklar olsun..bu ülkenin hakkı haram olsun
    Cevapla
  • yurtseven 8 yıl önce Şikayet Et
    gidin gidin hdp,ye oy verin
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Güzelim açı var mı merhem olalım çanın yanmasın bizim yüreğimiz dayanamaz açı çeken insanlara
    Cevapla
  • Mazlum UNAHI 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha durun HDP'ye emanet oy veren herkeste elbet nasibini alacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...