Antalya İpek Yolu'nun parçası oluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çin'deki kardeş şehri Urumçi'de gerçekleşen 3. İpek Yolu Ekonomi Kuşağı Şehirleri İşbirliği ve Kalkınma Forumu'na katıldı.

Antalya İpek Yolu'nun parçası oluyor
Antalya İpek Yolu'nun parçası oluyor
GİRİŞ 31.07.2015 12:17 GÜNCELLEME 31.07.2015 13:27

İpek Yolu ekonomi kuşağı üzerindeki şehirler arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek, bölgesel refah ve kalkınmayı teşvik etmek amacıyla yapılan forumda Büyükşehir Belediyesini Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim temsil etti.

Evrim, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı Şehirleri İşbirliği ve Kalkınma Forumunun tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması için yaklaşık 10 senedir çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Bu doğrultuda İpek Yolu'nun üzerindeki birçok şehirde toplantılar yapıldığını belirten Evrim, "Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın öncülüğü ile İpek Yolu iş birliğinin kalıcı bir teşkilat haline gelmesi arzu edildi. Antalya teşkilatın kurucu şehirleri arasında yer aldı. Çinliler bu projeye 21. yüzyılın en iyi projesi olarak bakıyorlar. Tarihi İpek Yolunun canlandırılmasına çok önem veriyorlar. Biz de önem veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Antalya'nın hem kurucu şehirler arasında yer alması hem de yönetim yüksek konseyinde genel sekreter yardımcısı şehir statüsüne getirildiğini ifade eden Evrim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yüzlerce şehirler arasında Antalya'nın ne kadar ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunun göstergesidir. Bizim için de diplomatik bir başarıdır. Forum yönetiminde Türkiye'yi Antalya temsil ediyor. Turizmimize katkısı olacağı kesin. Artık Çin'de de Kazakistan'da da Afganistan'da da herkes Antalya şehrinin varlığından haberdar. Forum ve fuar muhteşem geçti. Çinliler Antalya'ya olağanüstü ilgi gösteriyorlar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu