Adana'daki polis merkezine saldırı

 Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar için Adana Valiliğinde tören düzenlendi.

Adana'daki polis merkezine saldırı
Adana'daki polis merkezine saldırı
GİRİŞ 31.07.2015 14:06 GÜNCELLEME 31.07.2015 14:06

Valilik bahçesindeki törende şehit İsa İpek'in (32) eşi Pınar, 5 yaşındaki kızı Göksu, 2 aylık kızı Asya, annesi Durdu ve babası Mümin ile şehit Serdar Kazar'ın (26) annesi Hatun ve babası Adem ile aile yakınları hazır bulundu.

Törene Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi protokol üyeleri şehit ailelerinin yanına giderek, ağlayan yakınları teskin etmeye çalıştı. 

Bu arada şehit İsa İpek'in 2 aylık kızı Asya kadın polis memurunun kucağında tören alanına getirilirken, şehidin eşi Pınar ve 5 yaşındaki kızı Göksu, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Vali Büyük, yaptığı konuşmada, Pozantı ilçesindeki terör saldırısında 2 polisin şehit olduğunu anımsatarak, "Şehitlerimiz kahramanca, yiğitçe kendilerine saldıranları bertaraf etmiş, teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir" dedi.

Bugün ay yıldızlı bayrak altında şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları İpek ve Kazar'ı son yolculuklarına uğurladıklarını belirten Büyük, şöyle devam etti:

"Milli birlik ve bütünlüğü korumak uğruna görev yaparken hain bir saldırı sonucu şehit olan aziz evlatlarımızın ve şehitlerimizin saygıdeğer ailelerini huzurunda bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hepimiz bu vatan topraklarında huzur ve güven içerisinde özgürce yaşayabiliyorsak, saygıdeğer bir devlet olarak dünyanın önünde başı dik durabiliyorsak bunun kaynağı, vatanımız, ülkemiz için ülkenin 4 bir yanında vatandaşın huzur ve mutluluğunu korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizdir. 'Şehitlere asla ölü demeyin, onlar diridirler ve Rableri katında rızıklanacakladır' diye buyuruyor dinimiz. Şehitlik mertebesinin Allah katında ulvi bir mertebe olduğunu belirtiyor. Millet olarak son günlerde yaşanan bu hain saldırıların ülkemizin en büyük milli güç kaynağı olan toplumsal barışımıza, demokrasimize, kardeşliğimize, istikrarımıza yönelik tehdit oluşturma gayreti olduğu açıktır. Ancak binlerce yıllık şanlı mazisi, tarihi mazlum devletlere örnek olan zaferler ve destanlarla bezeli olan ülkemiz, bu tür tehditlere asla taviz vermeyecektir."

- "Art niyetli çabalar asla sonuç vermeyecek"

"Rengini bugün huzurlarında saygıyla eğildiğimiz aziz şehitlerimizin kanlarından alan bayrağımız, semada özgürce ve sonsuza dek dalgalanacaktır" diyen Büyük, şöyle konuştu:

"Ülkemiz üzerinde içte ve dışta planlanan tüm art niyetli çabalar asla sonuç vermeyecektir. Asil milletimiz bu vatan topraklarında özgürce milli birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edecektir. Güzel ülkemizin bekası için gece gündüz demeden her türlü zorluğa göğüs görerek fedakarca görev yapan, kanlarını döken, canlarını veren aziz şehitlerimiz, aziz kahramanlarımız, siz rahat uyuyun, mekanınız cennet olsun. Acıyı, hüznü ve gururu tüm benliğimizle yanı anda yaşadığımız bugünde şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum."

- "Bu tür hainlikler bizi yıldırmayacak"

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise bugün şehadet şerbetini içerken bile terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele ederek iki haine gerekli karşılığı veren aziz şehitleri ebedi istiratgahına yolcu ettiklerini söyledi.

Zeybek, gerektiğinde vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda edeceklerine yemin ederek göreve başladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu tür hainlikler bizi yıldırmayacaktır. Buradan çok net ifade etmek isterim ki birlik ve beraberliğimizi, huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan, silahla demokrasi kavramını kirleten şer odakları çok iyi bilsinler ki buna hiç kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir. Vatan uğruna canın feda eden aziz şehitlerimizin vefakar aileleri, sizler şehidimizin emaneti olarak gönlümüzün en müstesna yerlerinde olduğunu belirtmek isterim. Yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar diler, başta şehitlerimiz İsa İpek ve Serdar Kazar olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Konuşmaların ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılıp gözyaşı dökeken, İsa İpek'in bir yakını "Ağladığını görmesinler. Ağlamayın kardeşim. Silah versinler de savaşalım. Biz Türkiyeyiz. Biz kaçmayız savaşa gideriz. Sonuna kadar kanımızı canımızı her şeyimizi veririz. Olmaz böyle" diye haykırdı. 

Bu arada, tören alanında görev yapan bazı polislerin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Adana İl Müfütüsü Arif Gökce'nin yaptığı duanın ardından şehit cenazeleri, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde araca konuldu. Şehit polis memuru İsa İpek'in cenazesi Ceyhan ilçesine, Serdar Kazar ise Buruk Mezarlığı'na götürüldü.

Terör örgütü PKK üyesi bir grubun, Pozantı Emniyet Müdürlüğü binasına girerek gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 2 polis şehit edilmiş, çıkan çatışmada 2 terörist öldürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!