Efeler'de engelliler için "hisler parkı"

 Efeler Belediyesi ile Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) engelli vatandaşların kullanabileceği "Hisler Parkı" için protokol imzaladı.

Efeler'de engelliler için "hisler parkı"
Efeler'de engelliler için "hisler parkı"
GİRİŞ 31.07.2015 14:21 GÜNCELLEME 31.07.2015 14:21

Belediyede düzenlenen protokol töreninde konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Kadıköy Mahallemizin girişinde güzel bir park alanımız var. KEBUDER’in önerisiyle o park yerini yeni bir düzenleme yaparak Hisler Parkı isminde bir projeye dönüştüreceğiz. Şu anda toplam maliyet 500 bin lira olarak görünüyor. Parkımız 4 bin metrekare bir alanda oluşturulacak” dedi.

Özakcan, projenin bir örneği İstanbul’da bulunduğunu kaydederek "Ancak Efeler’de yapılacak olan park İstanbul’da yapılandan daha donanımlı. Engelli yurttaşlarımızı mutlu edecek bir proje olacak. Ümit ediyorum ki onlara o güzelliği ve mutluluğu yaşatır, bizler de bu mutluluğu paylaşırız" diye konuştu.

Hisler Parkı Projesi’nin hayata geçirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren KEBUDER Başkanı Perihan Öztürk, “Projenin ismi, beş duyuya hitap eden bir park olduğu için Hisler Parkı oldu. İçerisinde, görme engelliler için kokulu çiçeklerle yönlendirme, fiziksel engelli çocuklar için jimnastik alanı, köpek parkı, engelli oyun parkı, spor alanı, kütüphane ve kafeteryayı barındırıyor. Bu proje bizim için çok özel" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü