Bodrum'daki kaçaklar İstanbul ve İzmir'e gönderilecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir süredir geçim sıkıntısı çeken ve pazar yerleri ile boş arazilerde yaşayan Pakistan, Afganistan ve Burma uyruklu 140 kaçak, İstanbul ve İzmir'e gönderilmek üzere polis ekiplerince emniyet müdürlüğünde toplandı

Bodrum'daki kaçaklar İstanbul ve İzmir'e gönderilecek
Bodrum'daki kaçaklar İstanbul ve İzmir'e gönderilecek
GİRİŞ 31.07.2015 14:46 GÜNCELLEME 31.07.2015 14:46

Ülkelerindeki zor yaşam koşulları nedeniyle Türkiye'ye gelen kaçaklar, zor günler geçiriyor. Bodrum'da geçim sıkıntısı çeken Pakistan, Afganistan ve Burma uyruklu 140 kaçağın, İstanbul ve İzmir'deki kamplara gönderileceği bildirildi. 

 Avrupa'ya geçmek için ilk olarak İstanbul'a ardından da Bodrum'a gelen bazı kaçaklar, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeyi başaramayınca, Bodrum'daki pazar yerleri ve boş arazilerde konaklamaya başladı. 

Yaklaşık bir aydır ilçede bulunan yaklaşık 140 kaçak, Bodrum Emniyet Müdürlüğü yetkililerine başka şehirlere gitmek istediklerini iletti. Bodrum otogar ve pazar yerindeki boş arazide konaklayan kaçaklar, polis ekipleri nezaretinde minibüslere bindirildi.

Zor günler geçirdiklerini anlatan kaçaklar, Pakistan'dan İstanbul'a ardından da Bodrum'a geldiklerini, ancak Bodrum'da yaşam sıkıntısı çektikleri için İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.

Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen Pakistan, Afganistan ve Burma uyruklu kaçakların otobüslerle İstanbul ve İzmir'de oluşturulan kamplara gönderileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması