Güroymak'ta polis merkezine yapılan roketli saldırı

Saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda, ağır makineli silah, 100 mermi, patlayıcı düzeneğiyle 100 metre kablo ele geçirildi

Güroymak'ta polis merkezine yapılan roketli saldırı
Güroymak'ta polis merkezine yapılan roketli saldırı
GİRİŞ 31.07.2015 15:07 GÜNCELLEME 31.07.2015 16:16

Güroymak'ta polis merkezine düzenlenen roketatarlı terör saldırısının ardından gerçekleştirilen operasyonda, ağır makineli silah, 100 mermi, patlayıcı düzeneği ile bu düzeneğe ait 100 metrelik kablo ele geçirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.10 sıralarında Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Merkezi Amirliğine bölücü terör örgütü mensuplarınca, uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendiği anımsatıldı.

Güvenlik güçlerinin, saldırıya anında ve misliyle karşılık vermesi sonucu teröristlerin, ilçenin Şentepe mevkisine kaçtığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Takip edilen teröristlerle tekrar temas sağlanmıştır. Kısa süreli çatışmanın ardından, ormanlık alana kaçan teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyon sürerken, takip ve arama çalışmalarında Bölmedere mevkisinde örgüt mensuplarının, temas sırasında teçhizatları bırakarak kaçtıkları görülmüştür. Burada bir biksi ağır makineli silah, bu silaha ait 100 mermi, silahın 10 metre yakınında patlayıcı düzeneği ve bu düzeneğe ait 100 metre kablo ele geçirilmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikametindeki kan izlerine rastlanması sebebiyle en az 2 teröristin yaralı olarak kaçtığı değerlendirilmektedir."

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada bölücü terör örgütü PKK/KCK ile bu örgütün gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonlarında 50 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, adliyeye sevk edilen zanlılar hakkında tahkikat başlatıldığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu