Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ilan ve afiş denetimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kamuya ait alanlar ile binaların duvarlarına yapıştırılan reklam, ilan ve afişlerle ilgili denetim başlattı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ilan ve afiş denetimi
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ilan ve afiş denetimi
GİRİŞ 31.07.2015 15:12 GÜNCELLEME 31.07.2015 15:12

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, firma ve işletmelerin gerçekleştirdikleri izinsiz reklam faaliyetlerinin artmaya başladığını söyledi.

İlan ve reklam afişleri için işletmelerin genel olarak meydanları, park, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar ile alanları tercih ettiğini belirten Açıcı, "Bunun için harekete geçtik. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi hükümleri gereğince şehrin genelinde denetim başlattık. İzinsiz reklam afişi yapıştıran veya ilan asanlar hakkında hukuki işlem yaptık" dedi.

Caddelerden ara sokaklara kadar bütün şehri tarayacaklarını işaret eden Açıcı, "Şehirde estetiği bozan ve çirkin görüntüye neden olan gelişi güzel reklam afişleri ve ilanları yapıştıranlara mücadele edeceğiz. Bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Denetimler sonucunda izinsiz ilan ve afiş asan bir işletmeye 3 bin lira diğerine ise bin 500 lira para cezası uyguladık" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı