Uludağ Üniversitesine rekor yabancı öğrenci başvurusu

Uludağ Üniversitesinin (UÜ) yabancı öğrenci kontenjanına, 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci başvuru yaptı. Bu kayıt dönemindeki yabancı öğrenci başvuruları geçen yıla göre 3 kat yükseldi. Yoğun talep üzerine bölümlerdeki yabancı öğrenci kontenjanı arttı.

Uludağ Üniversitesine rekor yabancı öğrenci başvurusu
Uludağ Üniversitesine rekor yabancı öğrenci başvurusu
GİRİŞ 31.07.2015 15:47 GÜNCELLEME 31.07.2015 15:47

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, yabancı öğrenci kontenjanına 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci müracaat etti.

Geçen döneme göre 3 kat artışın yaşandığı başvurularda başı çeken ülkeler ise Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan, Afganistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Almanya ve Yunanistan oldu.

Hem ülke hem de öğrenci sayısı olarak ilginin doruk noktaya ulaştığı üniversiteye en fazla müracaat Azerbaycan'dan yapıldı. Bu ülkeden 593 öğrenci, UÜ'ye eğitim için başvurdu.

60 ülkeden bin 800 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü UÜ'nün Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Dünyanın en önemli ülkeleri ve kentleri aynı zamanda sundukları eğitim imkanlarıyla da birer çekim merkezi durumunda. Biz de hem üniversitemizi dünya çapında söz sahibi yapmak hem de Bursamıza eğitim turizmi noktasında katkıda bulunmak amacıyla üniversitemizde bu sayıyı 4 yıl içinde 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Yurtdışından başvurularda bu derece artış yaşanmasından mutluluk duyduklarını belirten Ulcay, UÜ'nün yeni vizyonu ve artan eğitim kalitesiyle gelecek yıllarda gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda daha da gözde bir kurum haline geleceğini belirtti.

Yılda 170 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe eğitim verdiklerini fakat bu yıl kontenjanı artırarak bu sayıyı bin öğrenciye çıkardıklarını aktaran Ulcay "Öncelikle Türkiye'nin etki alanında yer alan bölgelerin başındaki Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Afrika ve Uzakdoğu'daki ülkelerden öğrenci gelmesini planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar