Bodrum'da kaçak operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan Suriye ve Irak uyruklu 24 kaçak ile tekne kaptanı, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı

Bodrum'da kaçak operasyonu
Bodrum'da kaçak operasyonu
GİRİŞ 31.07.2015 16:13 GÜNCELLEME 31.07.2015 18:00

Bodrum'da yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan Suriye ve Irak uyruklu 24 kaçak ile bir organizatör yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, devriye sırasında ilçeye bağlı Turgutreis Mahallesi Çatal Adası yakınlarında durumundan şüphelendiği yaklaşık 8 metrelik sürat botuna "dur" ihtarında bulundu. 

Ekiplerce durdurulan sürat botunda yapılan aramada, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriye ve Irak uyruklu 24 kaçak ile E.B. isimli tekne kaptanı yakalandı.

Güvenli bir şekilde Sahil Güvenlik botuna alınarak Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen kaçakların ifade işlemlerinin ardından Bodrum Yabancılar Şubesine gönderileceği, gözaltına alınan tekne kaptanı E.B'nin ise ifade işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi. 

Öte yandan, olayda kullanılan sürat botu ise Sahil Güvenlik Karakolu önüne çekildi. 

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...