Samsun Büyükşehir Başkanı Yılmaz'a yaşlılardan ziyaret

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı, belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında evlerinde bakılan felçli, parkinson, alzheimer ve demanslı hastalar ile yakınları ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Başkanı Yılmaz'a yaşlılardan ziyaret
Samsun Büyükşehir Başkanı Yılmaz'a yaşlılardan ziyaret
GİRİŞ 31.07.2015 16:20 GÜNCELLEME 31.07.2015 16:20

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 'Hastalık Çok Zor Ama Hastaya Bakmak Daha Zor'" sloganıyla yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Hasta sahipleri tarafından bakılan ancak evlerinden dışarı çıkamayan felçli, parkinson, alzheimer ve demanslı hastaları yeniden hayata bağlamayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "Proje kapsamında adeta hapis hayatı yaşayan hastaları, haftanın her günü evlerinden alıyoruz ve tam donanımlı özel bir sağlık merkezinde tedavi ettiriyoruz. Her türlü sağlık ve sosyal aktivitenin bulunduğu merkezde hastalar, hem tedavi oluyor hem de evleri dışında düzenlenen etkinliklere katılıyor" dedi.

Projeden 200 kişinin yararlandığını ifade eden Yılmaz, "Türkiye’de ilk olan projeyle her türlü tahlil, tetkik ve tedavi metotlarının uygulandığı merkezde hastalara psikolojik destek de veriliyor. Ayrıca yaşlılarımız sosyal etkinliklerle katılıyor" diye konuştu.

Yaşlılar ise Başkan Yılmaz'a yaptığı hizmetten ötürü teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı