Düğünlerde havaya ateş açılması

 Yerköy Kaymakamlığı, düğünlerde ve diğer kutlamalarda havaya ateş edilmesinin önlenmesi amacıyla mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Düğünlerde havaya ateş açılması
Düğünlerde havaya ateş açılması
GİRİŞ 31.07.2015 16:35 GÜNCELLEME 31.07.2015 16:38

Kaymakamlık Salonundaki toplantıya, Kaymakam Nevzat Şengök, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel ve mahalle muhtarları katıldı.

Şengök, burada yaptığı konuşmada, düğünlerin cenaze evine dönüşmemesi için vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Düğün ve kutlamalarda havaya ateş edilmesi dolayısıyla vatandaşların huzursuz olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Şengök, şunları kaydetti:

"Yerköy ilçemizde düğün sezonu başlamıştır. Her hafta en azından 20-30 düğün yapıldığı herkes tarafından biliniyor. Bazı vatandaşlar düğünde gerek kuru sıkı gerekse de gerçek tabancayla havaya bilinçli-bilinçsiz ateş etmektedir. Havaya ateş edilen bu silahlardan çıkan mermiler kimi zaman yaralama ve ölümlere neden oluyor. Bizler gerek emniyet müdürlüğü olsun gerekse jandarma ekipleri olsun bu durumun önüne geçmek için çalışma başlattık. Bu çalışmanın ilk başlangıcı muhtarlarımızı bilgilendirmek. Burada muhtarlarımıza yapmaları gereken şeyleri anlatıyoruz."

Düğünlere polis ve jandarma ekipleri de görevlendirmeyi düşündüklerini söyleyen Şengök, “Uyarılan vatandaşlar halen düğünde silah atmaya devam ederse, bir polis memuru düğün boyunca görevli olacaktır. Bunun yanında düğünde silah attığı tespit edilen kişi ya da kişilere cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz