Kozan'da kültür projeleri

 Kozan Belediyesi'nin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte yürüttüğü ''Kozan'da taşınmaz kültür varlıklarının turizme kazandırılması'' ve  ''Yeğenoğlu sokak sağlıklaştırma'' projelerinin devam ettiği bildirildi.

Kozan'da kültür projeleri
Kozan'da kültür projeleri
GİRİŞ 31.07.2015 16:42 GÜNCELLEME 31.07.2015 16:42

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl ÇKA mali destek programları kapsamında kabul edilen Kozan'da taşınmaz kültür varlıklarının turizme kazandırılması projesi kapsamında İstiklal, Atlı ve Buğday Pazarı sokaklarında altyapı çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Proje kapsamında sokakların altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bazı evlerin dış cephe düzenlemeleri de yapılarak daha estetik bir görünüme kavuşturulması ve tarihi dokunun korunması sağlanacak.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, projenin belediye tarafından başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Öztürk, şunları kaydetti:

''Projeyle Kozan Kalesi, Anavarza Antik Kenti ve Kalesi, Karasis Kalesi ve Tarihi Roma Köprüsü başta olmak üzere tarihi değerlerimizi Türkiyemize ve dünyaya tanıtacak önemli çalışmalara imza attık. 19 dakikalık Kozan Tanıtım Filmi, kısa bir süre sonra yayınlanacak olan Kozan Gezi Rehberi, akıllı telefonlar için geliştirilen Kozan Gezi uygulaması ve 'www.kozangezi.com' sitesi bunlardan sadece bir kaçı.''

Yeğenoğlu sokak sağlıklaştırma'' projesinin de eylül ayında tamamlanacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?