IŞİD'e asıl büyük operasyonun başlayacağı tarih!

Radikal yazarı Murat Yetkin, IŞİD'e yönelik asıl operasyonun ABD uçaklarının İncirlik Üssü'ne gelmesinin ardından başlayacağını yazdı.

IŞİD'e asıl büyük operasyonun başlayacağı tarih!
IŞİD'e asıl büyük operasyonun başlayacağı tarih!
GİRİŞ 31.07.2015 17:12 GÜNCELLEME 01.08.2015 11:37
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Radikal yazarı Murat Yetkin, PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin adını açıklamadığı bir 'üst düzey yetkilinin' verdiği bilgileri bugünkü köşesinde yazdı.

Yetkin'in aktardığı bilgilere göre, IŞİD operasyonlarının durup PKK operasyonlarının şiddetlenmesini değerlendiren üst düzey kaynak, "PKK tehdit önceliğimiz, asıl IŞİD harekâtı ABD uçakları İncirlik'e gelince başlayacak" dedi.

Aynı kaynağın verdiği bilgilere göre, 30 Amerikan F-15, F-16 uçağı İngiltere ve Almanya'daki üslerden İncirlik'e gelecek.

Yetkin'e göre operasyonun tarihini ise yeni Genelkurmay Başkanı'nın görevine başlaması sonrası olması muhtemel...

Planlanan IŞİD operasyonuna ilişkin Murat Yetkin şunları yazdı:

"IŞİD OPERASYONU NE ZAMAN?

Ne zaman? Tam belli değil, iki hafta içinde olabilir. (Yani Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bitmiş, Necdet Özel’in yerine gelecek Genelkurmay Başkanı belli olmuş olacak.) Neden bekleniyor? Çünkü Amerikan F-15 ve F-16 savaş uçaklarıyla (toplam 30 olacağı bilgisi var) “Reaper” denilen en az iki insansız hava aracının halen bulundukları İngiltere’nin Suffolk ve Almanya’nın Spangdahlem üslerinden İncirlik’e gelip yerleşmeleri bekleniyor.

Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’in önceki gün “her an kullanıma hazır” demesi gibi, bizim kaynağımız da “Onlar hazır olduğunda, biz hazırız” diyor.”

YORUMLAR 28
  • KÖKSAL AKIN 8 yıl önce Şikayet Et
    Orada yapılması gereken şey o pilotlara KURANI KERİMİN İNGİLİZCE ÇEVİRİSİNİ VERİP MÜSLÜMAN YAPIP BU KAFİRLERİ YOK EDENE KADAR MİSAFİR ETMEK, ARA SIRA DA İSRAİL E VURMAK
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Anlamayan Biladere Sesleniyorum İncirlik Türkiyenin Felan Değil Bişiy bilinde yorum yapın.
    Cevapla
  • memis 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika taaa Özal zamanindan beri pkk ve kürt unsurlarini lojistik destek veriyor. 33. ve 34 parelel arasinda saddami yasakladilar. sonra pkk yi amerikan helikopterleri ile gida ve mühimmat yardimi yapiyorlardi. bizim asker toplayip geliyordu. bu is önce kalles devletler dur denmeli. sözde dost ülkelere ders verilmeli. yoksa siz her metre kareye bomba dikseniz olmaz. bu is bati ve amerikada cözülmeli..
    Cevapla
  • anlamiyorum 8 yıl önce Şikayet Et
    anlamiyorum.amerika acik acik pyd ye incirlikten her turlu destek verilecek diyor.turkiyenin guvenli alan istegine destek vermiyo.oyle bi gundemimiz yok diyorlar. biz niye actik incirligi onlara.hic bir dedigimizi kabul ettiremiyosak bi kârımız yoksa niye izin verdik bunlara.anlamiyorum.anlyan birileri varsa anlatsin..
    Cevapla
  • ismail karaköy 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman yapılacağını da bildirinde terör grupları önlem alsın olmaz mı..?Bu nasıl sorumsuzluk....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular