Manisa'da ev yangını

Şehzadeler ilçesinde bir evde çıkan yangında, nişanlı gencin çeyizleri yandı

Manisa'da ev yangını
Manisa'da ev yangını
GİRİŞ 31.07.2015 17:59 GÜNCELLEME 31.07.2015 18:29

Şehzadeler ilçesinde bir evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken nişanlı gencin yeni aldığı 30 bin liralık çeyizi kül oldu.

Edinilen bilgileye göre, Akpınar Mahallesi 240 sokaktaki bir evde aile fertlerinin evde olmadığı sırada yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinleri itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. 

Kaldıkları evin eşyalarıyla birlikte küle döndüğünü gören Aziz ve Mahmut Kapıl kardeşler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Evde kiracı olarak kaldıklarını belirten Mahmut Kapıl, "Sabah kapıyı kapatıp işe gittim. İşe gittikten 1 saat sonra telefon geldi bana 'eviniz yanıyor' dediler. Eve geldiğimde bu vaziyetle karşılaştım. İtfaiye bize yangının elektrik kontağından çıkan ateş sonucu çıktığını söyledi" dedi.

- "30 bin liralık çeyizim yandı"

Yeni evlilik hazırlığında olan Aziz Kapıl (25) kısa süre önce nişanlandığını belirterek, "Maddi durumumuz yeterli olmadığı için 3 odalı bir evimizin bir odasına 30 bin liraya taksitle aldığım çeyizlerimi koymuştum. Eve geldiğimde her şey kül olmuştu. Koltuk takımı, televizyon, beyaz eşya gibi aldığım ne varsa hepsi yandı gitti. Daha taksitlerini bile ödememiştim. Hepsinin taksitleri duruyor" diye konuştu.

Kurban Bayramı'ndan sonra evleneceğini söyleyen Kapıl, "Bu saatten sonra yapacak bir şey yok ama ben Kurban Bayramı’ndan sonra evlenecektim. En azından çeyiz eşyalarımı almama yardımcı olunursa çok sevinirim" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Mahalle muhtarı Bişar Saknuk da ailenin maddi durumunun iyi olmadığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak