Ege Denizi'nde 2 bin 727 kaçak kurtarıldı

 Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerince, Ege Denizi'nde 4 günde 2 bin 727 kaçak kurtarıldı.

Ege Denizi'nde 2 bin 727 kaçak kurtarıldı
Ege Denizi'nde 2 bin 727 kaçak kurtarıldı
GİRİŞ 31.07.2015 18:19 GÜNCELLEME 31.07.2015 19:02

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Ege'de Umut Harekatı" kapsamında 28-31 Temmuz tarihlerinde 57 arama kurtarma harekatı gerçekleştirildiği belirtildi.

İzmir'in Seferihisar, Çeşme, Dikili, Karaburun, Foça ve Menderes bölgelerinde bin 206, Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde bin 13 göçmen, Aydın'ın Kuşadası ve Didim bölgelerinde 280, Muğla'nın Bodrum bölgesinde 175, Balıkesir'in Ayvalık bölgesinde 53 göçmen kurtarıldı, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı.

- Kaçakların ifadeleri

Açıklamada, kurtarılan kaçakların ifadelerine de yer verildi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi Özdere önlerinde 28 Temmuz'da kurtarılan kaçaklar, "denize açıldıktan bir süre sonra gelen Yunan Sahil Güvenlik botundakilerin çantalarını, paralarını ve değerli eşyalarını aldığını, motorlarının sökülerek denize atıldığını, geminin geri dönerek kendilerini lastik bota bindirip hızla uzaklaştığını, daha sonra Türk Sahil Güvenliği'nin kendilerini kurtardıklarını" anlattı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Sivrice Koyu önlerinde 28 Temmuz'da kurtarılan göçmenler ise "denize açıldıktan yaklaşık 20-30 dakika sonra Yunan Sahil Güvenlik botunun yanlarına geldiğini, personelin benzin hortumunu kestiğini ve benzin bidonlarını aldığını, daha sonra Türk Sahil Güvenliğinin gelerek kendilerini kurtardıklarını" ifade etti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Çıplak Ada önlerinde 29 Temmuz'da kurtarılan kaçaklar da üzerinde mavi şeritleri olan büyük bir Yunan gemisi tarafından durdurulduklarını aktararak, personelin benzin hortumunu kestiğini ve benzin bidonlarını aldığını, daha sonra Türk Sahil Güvenliğinin gelerek kendilerini kurtardığını dile getirdi.

Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Sivrice Koyu önlerinde kurtarılan kaçaklar ise ifadelerinde şunları kaydetti:

"Midilli Adası'na çok yaklaştığımız sırada Yunan gemisi yanımıza gelerek bekledi, bir süre sonra yüzlerinde beyaz renkli maske bulunan siyah giyimli, yakalarında VIP yazan 3 kişinin içinde bulunduğu bir lastik bot yanımıza geldi. Bağırdılar, silahla havaya ateş edildi, silahla bazılarımız darp edildi, bıçakla botlarımız patlatıldı. Kötü muamelede bulundular, motorlarını söküp denize attılar, daha sonra Türk Sahil Güvenliği gelerek bizi kurtardı."

Açıklamada, Ege Denizi'nde 1 Ocak 2015'ten bu yana 730 olayda 24 bin 831 kaçağın kurtarıldığı, 43 kaçakçının da yakalandığı belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak