Şehit Piyade Er Kandemir son yolculuğuna uğurlandı

 Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Er Ömer Kaan Kandemir'in cenazesi, memleketi Çivril ilçesinde defnedildi.

Şehit Piyade Er Kandemir son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Piyade Er Kandemir son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 31.07.2015 18:47 GÜNCELLEME 31.07.2015 18:47

Şehidin cenazesi, havayoluyla götürüldüğü Çardak Havaalanı'ndan askeri helikopterle Çivril'e getirildi. Kandemir'in naaşı, Akpınar Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Merkez Yeni Camisi'ne taşındı.

Acılı baba Ergün, anne Ayşe, kardeş Harun Kandemir, şehidin tabutuna sarılarak fotoğrafını öptü ve gözyaşı döktü.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı cenaze namazı sonrasında şehidin naaşı, Asri Mezarlık'taki şehitliğe binlerce kişi tarafından tekbir ve dualarla götürüldü.

Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağını babası Ergün Kandemir'e teslim etti.

Törene Bakan Eroğlu ve Tümgeneral Kırkaya'nın yanı sıra, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, protokol üyeleri, şehidin yakınları ve ilçe sakinleri katıldı. 

Kara Kuvvetleri 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlara, dün bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım, Piyade Er Ömer Kaan Kandemir ve şehit olmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”