Son nefesini vermeden kendini siper etmiş

Hain saldırıda şehit düşen Kazar’ın el bombasının pimini çekmeye çalışan yaralı teröristin üzerine atlayıp kendini siper ettiği öğrenildi.

Son nefesini vermeden kendini siper etmiş
Son nefesini vermeden kendini siper etmiş
GİRİŞ 01.08.2015 07:50 GÜNCELLEME 01.08.2015 07:51
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Pozantı Emniyet Müdürlüğü’ne önceki gece sekiz kişi oldukları tahmin edilen teröristlerce saldırı düzenlendi. Müracaattaki polis memurunun karşılık vermesi üzerine çıkan ve yaklaşık üç saat sürdüğü belirtilen çatışmada üzerlerinde bombalar bulunan iki terörist öldürüldü. 

Kurşunları bitene kadar teröristlerle çatışan polis memurları İsa İpek (32) ve Serdar Kazar’ın (29) şehit olduğu saldırının ardından karanlıktan faydalanan altı terörist ise binanın arkasındaki su tahliye borusundan ormanlık alana girerek izlerini kaybettirdi. Cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verilen şehit polislerden Bingöllü Kazar’ın el bombasının pimini çekmeye çalışan yaralı teröristin üzerine atlayıp kendini siper ettiği ve arkadaşlarını kurtardığı belirtildi.

Diğerleri görevdeydi

PKK’lı grup önceki gece 02.35’te Adana’nın yayla bölgesi olan Toros Dağları eteğindeki Pozantı Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. 

Yetkililerin verdiği bilgiler, olay yeri inceleme ekibi ve saldırı anında görevde olan polislerin anlatımına göre, saldırıdan kısa süre önce beş kişilik devriye grubu binadan ayrılmış, ikisi bina içinde, ikisi müracaatta, biri de nizamiye giriş noktasında beş polis kalmıştı. 

Saldırı başlayınca önünde MP-5 otomatik silahlı nöbetçi bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne, aydınlatmanın zayıf olduğu arka bahçeden sızan teröristleri, müracaatta bulunan polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar, binaya sokmadı. Çatışmada İpek ilk ateşle şehit olurken, ağır yaralanan Kazar, çatışmayı sürdürerek teröristlerin binaya girmesine engel oldu.

Vücudunu siper etti

Kahraman polis Kazar, son nefesini vermeden kapıya kadar ulaşan yaralı teröristin el bombasının pimini çekmeye çalıştığını fark etti. Silahındaki kurşunu biten kahraman polis, bu kez bedenini siper etti, merdivenlerden son bir hamle ile teröristin üzerine atladı. 

PKK’lının pimini çekip, binaya atmaya çalıştığı el bombasına siper olan Kazar, burada şehit olurken yaralı terörist son hamlesini yapamadan öldü. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılar binanın hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaparak ormanlık alanda izlerini kaybettirdi. Teröristlerin burada bıraktığı çantada Emniyet ve çevresinin krokisi bulundu. 

Bomba imha edildi

Saldırı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü’nden bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Öldürülen teröristlerin üzerinden iki  Kaleşnikof tüfek ile bir tabanca ve dört adet el bombası çıktı. Giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba da üç saat süren çalışmayla etkisiz hale getirildi.

YORUMLAR 69
  • hdp=pkk 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin - o 3 Saat süren catismaya askerin gelmemesi ne tür ihmalden kaynaklaniyorsa derhal kaldirilsin ...
    Cevapla
  • yörük 8 yıl önce Şikayet Et
    şehidimiz hain saldırıyı önlemek için bombanın üstüne atlasın vatansever iş adamı dediğiniz acem soytarısı tatiline çıksın
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    ey güzel ülkemin milleti nacizane tavsiyem artık uyanalım,herkes burda yazmış 3 saat sürdü neden takivye gelmedi...olmuyor böyle bırakalım kahvehanede siyaset mantığını,güzel soru sormuşsunuz ama kalıyor sanal alemde,biraz daha bilinç lazım o zaman devleet kurumları daha iyi çalışır,bu soruyu direkt o kuruma başvurarak soralım,o zaman orda bir aksaklık varsa dikkat çekilir,dilekçe yazalım,bimere soralım,iç işlerine yazalım ama hep birlikte bu devleti herşeyiyle kurumlarıyla,halkıyla düzeltip bir yoluna koyma çabamız olsun...birileri diyecek ki sen sordun mu her zaman ki gibi evet,durmayın hareket edin...
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hay Allahrağzıolsun. doğru diyorsun. şikayetci olalım kurumlara bilgi verelim. bilgi isteyelim. boş boş yorum yapmaktansa, bu tür bilgilendirici yorumlara ihtiyacımız var. bilmişlik taslayan ukala tavırlara değil. tekrar çook teşekkürler
    Cevapla
  • txt 8 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye çok eksikler içeriyor. Nasıl 3 saat sürmüş çatışma? Madem içerde 5 kişi vardı diğer 3 ü ne yapmış? Devriyeye giden 5 polis çatışma olunca niye geri gelmemişler? Yardım edecek bir polis ya da askeri birlik yok muydu yakınlarda? 3 saatte Adana ya uçak bile gönderilir.
    Cevapla
  • JLYF 8 yıl önce Şikayet Et
    Çatışma bittikten sonra ; 3 saat süren bir "ÇALIŞMA" ile üzerindeki bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş.
    Cevapla
  • gül 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim yigitler böylesiper olup arkadaşlarını vatanı korurken kalkartık uyanınyukardakiler birşeyler yapın yaptıklarınızın bin kat fazlasını yapın bu törörü pkk bitirin ben türküm ama bu savaşı istemeyen gercekten kürt kardeşlerimiz kardeşlerimiz var onlara dokunmayın ayırın törörisle pkk biz sizi istemiyoruz sizin gibi yaratıklar yüzünden mahsum günahsız sucu olmayan kürt kardeşlerimizde karalanıyor yorumuma katılır yada katılmasınız ama bu bir gercek her kürt pkk deyil neolur onları dışlamayın ben yine söylüyorum türküm
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    bingolun cok guzel yıgıt evlatları var allah rahmet etsın sehıtlere amin.
    Cevapla
  • ahmet ışık 8 yıl önce Şikayet Et
    sana aynen katılıyorum bakın bende zazayım ve orda şehit olan polis kardeşimizde bingüllü ve zaza ama el hamdlilah biz hepimiz din kardeşiyiz terürün dini olmaz onlar ermeni ye yahudi maşalarıdır ALLAH Terüre fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...