E-Okul boş kontenjan öğrenme, Lise nakil işlemleri

TEOG sonrası ve liseler başlamadan öğrencileri e-okul lise nakil heyecanı sardı. E-Okul boş kontenjan sorgulama, lise boş kontenjan öğrenme.

E-Okul boş kontenjan öğrenme, Lise nakil işlemleri
E-Okul boş kontenjan öğrenme, Lise nakil işlemleri
GİRİŞ 09.08.2015 11:46 GÜNCELLEME 09.08.2015 11:47

Liselerde eğitim dönemi başlamadan öğrencileri liseler arası nakil işlemleri heyecanı sardı. E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.

E-Okul öğrencilere sunduğu boş kontenjan sorgulama sayfası ile öğrenci veya velilerin liseyi belirtmesi sonrası o lisede boş kontenjan olup olmadığını ekrana getiriyor. Kullanımı oldukça basit olan bu sistem ayrıca liseye yeni başlayacak öğrenciler için de liselerde eğitim öğretim dönemi başlamadan son nakil işlemlerini düşünmek için bir bilgi alma şansı sunuyor.

TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar lise boş kontenjan sorgulama için tıklayınız.

10. 11. ve 12. sınıf lise nakil işlemleri için tıklayınız.

Nakil kontenjanları internetten öğrenilebilecek

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulları tek tek dolaşıp boşkontenjanlarını takip edecek, kontenjan açılınca nakil isteyecek. 

TEOG yerleştirmelerinde bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreyi aşan uzaklıkta, tercih etmedikleri okullara kaydedilmesi skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı velilere nakiller için 5 hafta süre tanıdı. Veliler, bu süre içinde evlerine en yakın okulların boş kontenjanlarını takip edecek. Okul okul gezecek olan veliler, açık kontenjan bulunan okullara nakil isteyecek. En yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular