Beraat edince cezaevinde yattığı için tazminat kazandı

Sakarya'da eşini öldürdüğü için yargılandığı davada "meşru müdafaa" nedeniyle beraat eden kadına tutuklu kaldığı 191 güne karşılık 12 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi

Beraat edince cezaevinde yattığı için tazminat kazandı
Beraat edince cezaevinde yattığı için tazminat kazandı
GİRİŞ 01.08.2015 14:38 GÜNCELLEME 01.08.2015 14:38

Sakarya'da eşini öldürmekten yargılanan kadın, "meşru müdafaa" nedeniyle beraat edince tutuklu kaldığı günler için tazminat kazandı. 

Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi'ndeki evinde 4 yıl önce eşi U.K'yı elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan G.K, "suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği" gerekçesiyle beraat etti. G.K. hakkındaki beraat kararı Yargıtay tarafından da onandı.

Genç kadın, kararın kesinleşmesinin ardından Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesine tutuklu kaldığı 191 gün için 90 bin lira manevi, 10 bin lira da maddi olmak üzere toplam 100 bin liralık tazminat davası açtı. 

İstemi kısmen yerinde bulan mahkeme, G.K'ya haksız yere cezaevinde kaldığı süreler için 7 bin 931 lira maddi, 4 bin 566 lira da manevi olmak üzere toplam 12 bin 497 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Mahkemenin kararında, G.K'ya 1 günlük gözaltı için de tazminat ödenmesi gerektiği ancak dilekçede bu istemin yer almaması nedeniyle hesaplamada dikkate alınmadığı belirtildi.  

-Olay

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde G.K (23) 5 Kasım 2011'de şiddet gördüğü gerekçesiyle kocasını elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürmüş, tutuklanan ve cinayeti itiraf eden G.K'nın vücudunda işkenceye bağlı çeşitli morluklar bulunduğu tespit edilmişti. 

İddianamede G.K hakkında "cinayeti haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında işlediği" iddiasıyla 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!