Çubuk'ta vişne hasadı başladı

Çubuk ilçesinde vişne hasadı başladı.

Çubuk'ta vişne hasadı başladı
Çubuk'ta vişne hasadı başladı
GİRİŞ 01.08.2015 14:40 GÜNCELLEME 01.08.2015 15:27

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, yaptığı açıklamada, bu yıl vişne rekoltesinin geçtiğimiz yıla oranla çok iyi olduğunu belirtti.

İlçede 550 bin vişne ağacı bulunduğunu vurgulayan Gülle, "Rekolte iyi olduğu yıllarda yaklaşık 10 bin ton vişne üretilirken, geçtiğimiz yıl bu rakam yaklaşık 4 bin ton civarında gerçekleşti. Bu yıl ise rakamın 7 bin ton olmasını bekliyoruz" dedi.

Gülle, vişnenin kalitesine göre 1,50 ile 1,60 lira arasında alıcı bulduğunu da ifade etti.

Toptancılık yapan Hasan Tanrıöver ise bu yıl fabrikalardan mal alımı için çok fazla isteğin olmadığını savunarak, gönderdikleri kamyonların 2-3 gün fabrikada sıra beklediğini aktardı.

Fiyatların iyi olduğunu savunan bir başka toptancı Ertan Eser de, ’’Fiyatlar şu durumda iyi, 1,60 liradan alıyoruz" dedi. 

İlçelerinde mal alım merkezi olmasının fiyatları artıracağını savunan üreticilerden Ramazan Aslan, "Çubuk’a alım merkezi şart, başka türlü olmaz bu iş. Burada 10 bin tona yakın vişne oluyor. Ayrıca elma ve armut gibi çeşitli meyveler de üretiliyor’’ ifadelerini kullandı.  

Masrafların çok yüksek olduğunu anlatan üreticilerden Haydar Kolcu ise vişnenin değerinin 2,50 veya 3,00 lira olması gerektiğini savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu