Engellilere yönelik "Aşmak İçin Hareket Projesi"

Türkiye Beyazay Derneğinin projesi kapsamında engelliler ve aileleri Melen Çayı'nda rafting heyecanı yaşadı

Engellilere yönelik "Aşmak İçin Hareket Projesi"
Engellilere yönelik "Aşmak İçin Hareket Projesi"
GİRİŞ 01.08.2015 15:10 GÜNCELLEME 01.08.2015 15:28

Engellilerin toplumdaki diğer kişilerle etkinliklerde bir araya getirilerek düzenli spor yapmalarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında engelliler ve aileleri Melen Çayı'nda rafting yaptı.

Türkiye Beyazay Derneğinin projesi kapsamında Cumayeri ilçesinin Dokuzdeğirmen köyündeki rafting alanında gerçekleştirilen etkinliğe Ankara ve Kocaeli'den yaklaşık 10 engelli ve aileleri katıldı. Katılımcılar, Melen Çayı üzerinde kurulan "zipline" adı verilen çelik halatı kullanarak nehrin karşısına geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Proje sayesinde engellilerin de artık bu tür sporları yapabildiğini anlatan Önalan, "Çok gurur duydum. İlk görme engelli dalgıcım ama ilk defa rafting yapacağım. İlk defa zipline yaparak bir nehri geçtim. Çok keyifli ve heyecanlıydı. Benim için Türkiye'de bu tür çalışmaların olması hem bakanlık hem de şahsım adına çok mutlu edici. Böyle organizasyonlar oldukça bizim yaptığımız çalışmalar ve ortaya koyduğumuz politikalar da anlamlı hale gelecektir" şeklinde konuştu. 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise engellilerin hayata adaptasyonu için ciddi projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da desteklendiğini anımsatan Keleş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün de burada engellilerimiz için en zor, adrenalin sporu olarak adlandırılan iki sporu bir arada yapıyoruz. Hem telle karşıya geçmek ki zipline bir anlamda boşluğa atlamak oluyor, hem de Melen Çayı'nın azgın sularında rafting yaparak engellilerimizin de bu sporu yapabileceklerini ispatlamış oluyoruz. Tüm Türkiye genelindeki engellilerimizi de Düzce'ye, buradaki güzel spor dallarındaki organizasyonları gerçekleştirmeye davet ediyorum."

Engelliler ve aileleri konuşmaların ardından Melen Çayı'nda rafting yaptı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi