CHP heyeti Diyarbakır'da

CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, Diyarbakır'da esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geleceklerini belirterek, "Bölgede ve Diyarbakır'da olup bitenlerle ilgili bilgi alacağız. Bu bilgilerin sonucunu kamuoyuna paylaşacağız" dedi.

CHP heyeti Diyarbakır'da
CHP heyeti Diyarbakır'da
GİRİŞ 01.08.2015 15:20 GÜNCELLEME 01.08.2015 16:06

Genel Sekreter Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'tan oluşan heyet, sivil toplum örgütleriyle görüşmek ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Tekin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin Türkiye'de nerede sorun varsa bu sorunlara kayıtsız kalmadığını söyledi.

Sorunları yerinde inceleyen ve dinleyen bir siyasi parti olduklarını anlatan Tekin, yaşanan terör ve savaşın Türkiye'ye maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu herkesin bildiğini kaydetti.

Parlamentoda milletin iradesiyle seçilen 550 milletvekilinin son dönemlerde yaşanan sorunları kendilerine dert etmesi için komisyon kurulması girişimlerinin reddedildiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Bu sorunların kaynakları ile sıkıntılarının nerede olduğuyla ilgili araştırabilecek bir komisyonun oluşmasını istiyorduk. Ama bütün çabalarımıza rağmen bu komisyon oluşturulmadı. Bu nedenle bir grup milletvekili arkadaşımız Adıyaman'da, bizler de Diyarbakır'a geldik. Diyarbakır'da esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Bölgede ve Diyarbakır'da olup bitenlerle ilgili bilgi alacağız. Bu bilgilerin sonucunu kamuoyuna paylaşacağız."

- "CHP'nin tavrını bütün dünya biliyor"

Tekin, toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. 

"CHP'nin AK Parti ile koalisyon yapması halinde Ortadoğu ve Suriye'de yaşanan savaşa ilişkin tutumu nasıl olur?" sorusuna Tekin, Ortadoğu coğrafyasında başlayan bu süreçten itibaren CHP'nin tavrının ne kadar açık ve net olduğunu bütün dünyanın bildiğini söyledi.

Bütün dünyanın bildiği bu tavrı AK Parti'nin bilmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Tekin, "Elbette vazgeçilmez temel unsurumuz bu savaşı ortadan kaldırmaktır. Çürümüş dış politikayı yeniden inşa etmektir. Bu bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Kamuoyu ile paylaştığımız 14 maddenin içinde bunları çok net olarak görebilirsiniz" diye konuştu.

- "Dünkü hassasiyetimizi bugün de devam ettiriyoruz"

Tekin, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapacakları görüşmelerle ilgili olarak, sürecin sağlıklı işleyebilmesi için onların düşüncelerini ve taleplerini öğrenmek istediklerini vurguladı.

CHP olarak en sıkıntılı dönemlerde bölgede defalarca toplantı yaptıklarını anlatan Tekin, toplumsal barışın bozulmaması için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Tekin, şöyle devam etti:

"Parlamentoda 2011'de benzer sürecin yaşandığı dönemde genel başkanımız AK Parti Genel Merkezi'nde Sayın Erdoğan ile görüştü. Barışçıl sürecin başlaması ve sorunun çözümü için katkı sunabileceğini belirtmişti. Ne yazık ki bütün çabalarımıza rağmen iktidar partisi bu taleplerimizi reddetti. Buna rağmen CHP kayıtsız kalmadı. parlamentoda sürecin sağlıklı işleyebilmesi için 22 madde kanun teklif eden tek siyasi partiyiz. Biz bu konuda dünkü hassasiyetimizi bugün de aynı şekilde devam ettiriyoruz."

CHP'nin ivedilikle parlamentoda komisyon oluşturma önerisiyle yangını söndürme konusunda çaba harcadığını dile getiren Tekin, komisyon kurulması taleplerinin reddine rağmen Suruç'ta olduğu gibi dün ve bugün de çalışma yaptıklarını belirtti.

"Ana muhalefet partisinin yapabileceği ancak bunlardır" diyen Tekin, "Parlamento dışında bizim başka gücümüzün olmadığını herkes bilsin. Bütün bu gücümüzü CHP olarak barışın kalıcı hale gelebilmesi için ciddi çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tekin, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından, HDP'nin kapatılmasına ilişkin görüşlerin ifade edilmesine ilişkin de şunları söyledi: 

"Hiçbir siyasi partinin kapatılması bugüne kadar 80 ve 90'lı yıllarda Türkiye bütün bu süreçleri yaşamıştır. Bütün bunların yeniden tartışılması bile demokrasi ayıbıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak elbette bunu sonuna kadar reddedeceğiz. Öyle birşeyin parlamentoya gelmesini kabul etmek bile mümkün değildir."

- CHP heyetinden esnaf ziyareti

CHP heyeti, toplantının ardından Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Tekin ve beraberindekiler daha sonra bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapılan basına kapalı toplantıya katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!