TSK'nın hava operasyonları PKK'yı 3'e böldü

TSK'nın PKK terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yaptığı hava operasyonlarında örgütün üst düzey yönetimi üçe bölündü.

TSK'nın hava operasyonları PKK'yı 3'e böldü
TSK'nın hava operasyonları PKK'yı 3'e böldü
GİRİŞ 01.08.2015 15:51 GÜNCELLEME 02.08.2015 00:23
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), PKK terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yaptığı hava operasyonları, örgütün üst düzey yönetiminin üçe bölünmesine ve Kandil kampını terk etmesine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçakları, bölücü terör örgütünün yurtiçinde ve yurtdışında belirlenen hedeflerine nokta atışları yaptı.

İnsansız hava araçları, keşif ve gözetleme uçakları ile yapılan hedef tespitlerinin ardından savaş uçakları, teknolojik bombalarla PKK'nın Kandil, Zaho, Zap, Metina ve Hakurk kamplarına hava operasyonları düzenlendi.

Operasyonların ardından Kandil'de bulunan terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terketti. Üst düzey yönetim ise üçe bölündü. Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan'ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye'nin Cizire bölgesinde saklandı.

YORUMLAR 76
  • Nail Erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    yılanın başını ezmek lazım kuyruğuna o zaman karınca düşer
    Cevapla
  • Nail Erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin helal süt emmiş namuslu insanlara ihtiyacı var bir avuç pkk çakalını 30 yıldır bitiremedik. birde meclise soktuk .pkk yı karşımızda laf sahibi ettik bu utanç hepimizin. çözüm süreci başlamamalıydı hiç bunların anladığı dilden misliyle karşılık vermek lazım her ateşkeste dahada güçlenip saldırıyorlar.İdam cezası gelmeli hangi törör örgütü olursa olsun vatana ihanetten idam edilmeli. cezası olmayan suç çoğalır gider elimizle şımarttık besledik kargayı azımıza.............
    Cevapla
  • Guest 8 yıl önce Şikayet Et
    Istihbarat teskilatimiz irana girip alabilir turkiye o guctedir yilani toprakta gormek istiyoruz
    Cevapla
  • cuneyt beyaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede ki pkk olan pyd veya ypg ye operasyon yapiyoruz mu
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    karayılan mısın neysin hani ortalıgı vietnama çevirecegim diyordun hangidelige saklandın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti