Tekirdağ'dan kısa kısa

TRAKYAKA ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 01.08.2015 16:41 GÜNCELLEME 01.08.2015 16:41

 "Tekirdağ’ın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel El Dokumaları Canlanıyor, Ev Hanımlarına Ekonomik Katkı Sağlıyor" projesi, kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) arasında protokol imzalandı.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalanan protokol kapsamında 25 ev hanımına 9 ay boyunca kurs verilecek.

Kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip olacak ev hanımlarının, hazırladıkları ürünler de satış ofislerine dağıtılıp sergilenecek.

 

- Albayrak, GAZDAŞ ile toplantı yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray'da ilçesinde GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan ile görüştüğü belirtildi.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Saray ilçesinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan doğalgazın, ilçeye verilmeye başlanması konusunda Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve GAZDAŞ heyeti ile görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

İlçeye doğalgaz verilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Albayrak, yakın bir zamanda ilçenin önemli bir bölümüne doğalgaz verileceğini ifade etti.

 

- Taş heykeller ilçede sergilendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 1-31 Temmuz tarihlerinde yapılan "1. Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" kapsamında heykeltraşların yaptığı sanat eserleri kentin çeşitli yerlerinde sergilenmeye başlandı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, taş heykeller, 100. Yıl Mahallesi'nde 100. Yıl Parkı, Yelken Kulüp Kavşağı, Sahil Mutlukent Aile Çay Bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, Bedesten Hanı, Baykallar Mahallesi Kavşağı, Hürriyet Mahallesi Kavşağı ve Mola Park'a yerleştirildikleri bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti