Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi

Toplu sözleşme taleplerine dikkati çekmek için Balıkesir'den yola çıkan bisikletli grup Ankara'ya geldi

Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi
Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi
GİRİŞ 01.08.2015 16:44 GÜNCELLEME 01.08.2015 16:44

Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini duyurabilmek için 23 Temmuz'da Balıkesir'den bisikletle yola çıkan Büro Memur-Sen üyeleri Ankara'ya ulaştı. 

Eylem nedeniyle 800 kilometre boyunca pedal çeviren grubu Güven Park'ta Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 

Yalçın, burada yaptığı açıklamada, kamu görevlilerini insanca yaşamayı sağlayacak haklarla buluşturmak için toplu sözleşme görüşmelerinde masada olacaklarını belirtti. 

Fazla çalışma ücretiyle ilgili hakların iadesi, ikramiyeye ilişkin de kayıpların telafisi gibi talepleri olduğunu belirten Yalçın, bazı kuruluşlarda kamu görevlilerini mağdur eden kadro-derece sınırlamasının giderilmesini istediklerini anlattı. 

Yalçın, ayrıca emniyet hizmetlerinde görev alanların ek gösterge ve ödeme ile özel hizmet tazminatlarına ilişkin beklentilerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

-Kamu görevlileri için cuma namazı vakitleri

Toplu sözleşme tekliflerini "Yüzdelik zam, taban aylık zammı, refah payı ve enflasyon farkı" şeklinde dört ana temel üzerine inşa ettiklerini ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

"Kamu görevlilerinin cüzdanlarına yönelik tekliflerimiz yanında yönetenlerin vicdanlarına seslenen tekliflerimiz de var. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir toplumun kamu görevlileri cuma namazı vakitlerinde huzursuz oluyor. Cuma namazı için öğlen izni süresinin iki saate çıkarılmasını istedik. Kılık-kıyafet yönetmeliğindeki sınırlamaların da kaldırılmasını istiyoruz." 

Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş da üçüncüsü yapılacak toplu sözleşme görüşmeleriyle yaklaşık 3 milyon memurun geleceğinin karara bağlanacağını belirterek, toplu sözleşmenin sadece memurları değil emekli ve memur aileleriyle yaklaşık 20 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini kaydetti.

Basın açıklamasında terör olayları da kınandı.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı