Antalyalı hayvanseverlerin "kedi nöbeti"

Muratpaşa ilçesinde, bir kişinin köpeklerini parktaki kedilere bilinçli olarak saldırttığını ve çok sayıda kedinin telef olmasına yol açtığını iddia eden hayvanseverler, bir süredir parkta bekliyor. 

Antalyalı hayvanseverlerin "kedi nöbeti"
Antalyalı hayvanseverlerin "kedi nöbeti"
GİRİŞ 01.08.2015 21:41 GÜNCELLEME 01.08.2015 23:14

Falez Parkı'nda nöbet tutan Hediye Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, park yakınında yaşayan birinin saldırgan olarak eğittiği iki köpeğini parktaki kedilere saldırttığını öne sürdü.

Gündüz, bu nedenle parkta beklediklerini anlatarak, "Bu olay çok kereler tekrarlanmış ve 150 civarı kedi öldürtülmüştür. Mahalle sakinlerinden bir çok kişi de bu olaylara tanık olmuş ve köpeklerden kedileri kurtarmaya çalışmak mümkün olmamıştır" dedi.

Köpeklerin kedileri öldürmesinin çevredeki vatandaşlarca görüntülendiğini de söyleyen Gündüz, "Kendi köpeklerine de kötü davranan, tekmeleyen, onlara acı ve eziyet veren muamelelerde bulunan kişi, hem kendi hayvanlarına eziyet ettiği, hem başka hayvanları öldürttüğü için 5199 sayılı yasa ihlal edilmiş olup, bu yönden cezalandırılması gerekmektedir" diye konuştu.

Gündüz, bu kişinin hayvanlarına acil olarak el konulması gerektiğini ve hayvan sahiplenmesinin de yasaklanmasını istediklerini belirtti.

Gündüz, olayla ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe gönderdiklerini, Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü