Muratpaşa'da yapılacak opera binası için jüri üyeleri toplandı

Muratpaşa ilçesine yapılması planlanan opera binasının jüri üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi

Muratpaşa'da yapılacak opera binası için jüri üyeleri toplandı
Muratpaşa'da yapılacak opera binası için jüri üyeleri toplandı
GİRİŞ 02.08.2015 11:47 GÜNCELLEME 02.08.2015 13:52

Muratpaşa Belediyesi, "Ulusal Fikir Projesi" yarışması ile yeni yapılacak Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası için belirlenen jüri üyeleri ilk kez toplandı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası mimarisi yapılacak yarışma kapsamında Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından belirlenen jüri üyeleri ilk kez bir araya geldi. Toplantıda, opera binası için hazırlanan şartnameler değerlendirdi, jüri üyeleri daha sonra ise opera binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer başkanlığında, Yüksek Mimar Emre Arolat, İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Alper Ünlü, Yüksek Mimar Haşim Ertuğ Uçar ve İnşaat Mühendisi Mustafa Balcı'dan oluşan jüri bir araya geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, mimar Ömer Dinç, müzikolog Evin Atik ve yazar-sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu da danışma jüri üyeliklerini yaptı.

Muratpaşa Belediyesi Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi, Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi'nde bulunan yaklaşık 7 bin metrekarelik alanın 3 bin 353 metrekarelik bölümüne inşa edilecek. Alanın güneyinde kalan 3 bin 661 metrekarelik bölümde ise çocuk ve sanat temalı park düzenlemesi ile yeraltı otoparkı yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor