Şehit ve gazi çocuklarına kültür gezisi

Mehmetçik Vakfı'nın hazırladığı program çerçevesinde gezilerini sürdüren çocuklar, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve anıtları ziyaret etti

Şehit ve gazi çocuklarına kültür gezisi
Şehit ve gazi çocuklarına kültür gezisi
GİRİŞ 02.08.2015 12:10 GÜNCELLEME 02.08.2015 12:30

 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı tarafından organize edilen kültür gezisi kapsamında 75 şehit ve gazi çocuğu, Çanakkale'ye geldi.

Ankara'dan başladıkları gezi çerçevesinde Eskişehir, Bilecik ve Bursa'ya uğrayan çocuklar, Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda bulunan şehitlik, anıt ve tarihi mekanları ziyaret etti.

 275 kilogramlık top mermisini tek başına kaldırarak "Ocean" zırhlısına isabet ettiren ve adını Çanakkale Savaşları'nda "kahraman Seyit" olarak yazdıran Seyit Onbaşı anıtını ziyaret eden öğrenciler, Mecidiye Tabyaları'nda yaşanan savaş hakkında bilgi aldı. Öğrenciler anıtta hatıra fotoğrafı çektirdi.

Grubun başkanı Emekli Jandarma Albay Gürkan Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan başladıkları gezinin son durağının Çanakkale olduğunu söyledi.

Bu gezilere 2009 yılında başlandığını belirten Akyüz, "Mehmetçik Vakfı'ndan yardım almakta olan şehit ve gazi çocuklarımız ile birlikte bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz gezimiz, 26 Temmuz'da Ankara'da başladı. Polatlı, Eskişehir, Bilecik ve Bursa şehirlerinin ardından Çanakkale'de devam ediyor. Çanakkale'de olmak dünyada eşi benzeri görülmemiş gurur verici bir duygu" dedi.

Babası 1999 yılında şehit olan Cansel Ayhan, o tarihten bu yana TSK Mehmetçik Vakfı'ndan yardım aldıklarını belirtti.

Vakıf bağışçılarına kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden Ayhan, "Çanakkale'de bulunmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Ankara'nın ardından Çanakkale'de olmaktan çok mutluyuz. Buradaki havayı solumak, şehitlerimizi anmak güzel bir duygu. İnşallah gelemeyen diğer şehit ve gazi çocuklarının da buraya gelmelerini çok istiyorum. Tarih kitaplarından yada bir romandan anlamak ile gezerek görmek çok farklı oluyor" diye konuştu.

Geziye ilk kez Trabzon'dan katıldığını ifade eden Regaip Yılmaz ise babasının 1993'te Diyarbakır'da meydana gelen bir olayda gazi olduğunu söyledi. 

Kendisinin en çok Anıtkabir ve Çanakkale'yi görmek istediğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Bu gezi ile bu yerleri görme imkanı buldum. Çanakkale'yi anlatsam da anlayamazlar. Ancak burasını yaşamak gerekiyor. Gezinin şehit ve gazi çocuklarından oluşması ayrı bir önem taşıyor. Geziye katılan herkes son derece mutlu ve gururlu. Yaşadıklarının ve şuandaki bu olayların farkındalar. Burada her karışta bir anı ve muharebeden kalan bir hatırayı izlemek bizleri son  derece duygulandırdı.'

Yaklaşık 1 hafta Çanakkale'de kalacak olan kafile, kentteki tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret edecek.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'