Adana'da 6 ayda 90 bin 473 ünite kan toplandı

Adanada, Türk Kızılayının Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında yılın ilk 6 ayında 90 bin 473 ünite kan toplandı.

Adana'da 6 ayda 90 bin 473 ünite kan toplandı
Adana'da 6 ayda 90 bin 473 ünite kan toplandı
GİRİŞ 02.08.2015 15:05 GÜNCELLEME 02.08.2015 15:05

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, yazılı açıklamasında, gezici kan toplama tırları, bilinçlendirme çalışmaları, eğitim ve ziyaretlerle kan bağışı bilincini artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Saygılı, Güvenli Kan Temin Projesi kapsamında 6 ayda 90 bin 473 ünite kan topladıklarını aktararak, bu bağışların Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye il ve ilçelerindeki 75 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacının karşılandığını kaydetti.

Kan vermenin, insanlık görevi olmasının yanı sıra vericilerin sağlığına da katkı sunduğunu anımsatan Saygılı, "Ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için 16 bölge kan merkezi ve 61 kan bağışı merkezi ile Güvenli Kan Temini Projesi'ni başarıyla gerçekleştiriyoruz. Amacımız, kanı çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak, nitelikli, güvenli ve uluslararası standartlarda toplamak, toplum sağlığı açısından test etmek, bileşenlerine ayırarak saklamak, dağıtımını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Saygılı, bağışçılarından kan almadan önce tüm sağlık testlerinin gerçekleştirildiğini bunun ileride yaşanabilecek tansiyon, kansızlık ve diğer kronik hastalıklar açısından erken teşhis olanağı sağladığını da bildirdi.

Kan vermenin bir vatandaşlık ve insani bir görev olduğunu vurgulayan Saygılı, "Her kan bağışı yapan yanına bir gönüllü arkadaşını da alarak Kızılaya gelsin ve iyiliği büyüterek buluşturalım" çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!