Kayalıklardaki eserat 17 saat sonra böyle bitti

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda mahsur kalan 1’i çocuk 4 kişi 17 saat sonra kurtarıldı.

GİRİŞ 02.08.2015 15:33 GÜNCELLEME 02.08.2015 15:44

Zonguldak’ta oturan Ümit-Demet Çavuş çifti, kızları 4 yaşındaki Buğlem Su, Elvan Nur Tunel ile birlikte piknik yapmak için Ereğli İlçesi’nde oturan arkadaşlarının yanına gitti. İddiaya göre; saat 18.00 sıralarında 10 kişi bir botla Köseağzı Mevkii’nde bulunan Dombay kayalıklarına gitti. Dalganın kabarmasıyla birlikte dönüş kararı alan 10 kişiden 6’sı botla geldikleri kıyıya çıktı. Bu sırada iyice kabaran dalgalar nedeniyle bot kıyıya yanaşamadı. Kayalıklarda mahsur kalan 4 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Sevk edilen itfaiye, jandarma ve polis ekipleri, yaklaşık 100 metreyi aşan dik ve sarp kayalar nedeniyle karadan bir çalışma yapamadı. Dalgalar nedeniyle de denizden yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Bu Sabah yapılan çalışmada ekipler, dalgaların azalmasının ardından zodyak botlarla kayalıklara yanaşarak önce Elvan Nur Tunel ile 4 yaşındaki Buğlem Su Çavuş’u ardından Ümit-Demet Çavuş çiftini 17 saat sonra saat 11.00 sıralarında kurtardı. Kıyıya çıkarılan aile, Yelken İhtisas Kulübü’ne getirildi. Yakınları tarafında karşılanan 4 kişi gözyaşlarına hakim olmadı. Ailenin gece boyunca piknik için getirdikleri ekmek, domates, salata gibi erzaklar yiyerek karınlarını doyurdukları belirtildi. sağlık kontrolünden geçirilen aile durumlarının iyi olması sonucu evlerine gönderildi.

ZONGULDAK’TA MAĞARAYA SIĞINAN 4 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan Kozlu İlçesi’nde dün akşam saat 19.30 sıralarında sandalla denize açılan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinçer, Rüstem Candağ ve Cüneyt Alpat bir anda artan dalgalardan korunmak için Öküşne mevkiinde kayalıkların arasında oluşan doğal mağaraya sığındı.

İhbar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile polis, dün gece hem karadan hem de denizden mağaraya ulaşamayınca çalışmalara son verildi. afad ekipleri, sabah saatlerinde Öküşne Mevkii’ndeki mağaraya sığınan 4 kişiyi 13 saat sonra saat 08.30’da kurtardı. Sağlık durumları iyi olan 4 kişi, bir süre dinlenip su içtikten sonra evlerine gitti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan'dan Murat Kurum'a övgü dolu sözler
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'