"Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Mahremiyet Eğitimi" semineri

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Küçük, çocuk istismarı denilince genelde gözlerden uzak kuytu mekanların akla geldiğini ancak istismarın daha çok çocukların kendilerini rahat hissettikleri yerlerde gerçekleştiğini söyledi.

"Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Mahremiyet Eğitimi" semineri
"Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Mahremiyet Eğitimi" semineri
GİRİŞ 02.08.2015 16:15 GÜNCELLEME 02.08.2015 20:22

Kırşehir Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda "Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Mahremiyet Eğitimi" başlıklı seminer verildi. Seminere Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Sibel Küçük, çocuk istismarının her yerde ve her zaman olabileceğine dikkati çekerek, "Çocuk istismarı denilince genelde gözlerden uzak kuytu mekanlar akla gelse de çocuk istismarı daha çok çocukların kendilerini rahat hissettikleri yerlerde gerçekleşiyor. Çocuk istismarı, duygusal istismar, fiziksel istismar, ekonomik istismar, cinsel istismar olmak üzere değişebilmektedir. İstismara uğrayan çocuklarda aniden uyku bozukluğu, aşırı talep, saldırganlık, içe dönüklük, anne babaya aşırı düşkünlük, korku, öfke patlamaları, derslerdeki başarısında düşüş yaşanabilir" diye konuştu.

Bu ve benzer konularda din görevlilerine ve Kuran kursu öğreticilerine ayrı bir görev düştüğünü aktaran Küçük, "Görevlilerimiz kendi çocuklarıyla ilgilendikleri gibi görev mahallerinde çocuk istismarı yapıldığını düşündüklerinde tedbir almalı, aileye ve kolluk kuvvetlerine bilgi verilmelidir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr. Huriye Martı da mahremiyet eğitiminin cinsel eğitim kadar kapsamlı ve önemli olduğunu ifade ederek, çocukların daha iyi bir geleceğinin olması, mağdur olmamaları ve ruh sağlıklarının bozulmaması için dikkatli davranılmasının önemine işaret etti.

İl Müftüsü Mehmet Şahin ise müftülük bünyesinde görev yapanların sosyal konularda da bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirterek, "Mahremiyetin en büyük eğitimini dinimiz vermektedir. Mahremiyet eğitimi ailede başlar. Burada anne ve babaya çok büyük görev düşmektedir. Çocuk istismarı da bilgilendirme yapılması gereken en önemli konular arasında gelmektedir" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...