Başkan Çolakbayrakdar, organik pazarda incelemelerde bulundu

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar: "Sadece insanı değil, onun dışındaki canlıları da koruyan bir tarım çeşidi, ekolojik tarıma önem vermeye başladık"

Başkan Çolakbayrakdar, organik pazarda incelemelerde bulundu
Başkan Çolakbayrakdar, organik pazarda incelemelerde bulundu
GİRİŞ 02.08.2015 16:27 GÜNCELLEME 02.08.2015 16:27

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Organik Ürün Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

Çolakbayrakdar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ile Erciyesevler Mahallesi'nde kurulan pazara geldi.

Çolakbayrakdar, burada yaptığı konuşmada, Organik Ürün Pazarı'nın üçüncü yılına girdiğini söyledi.

Organik ürün ve üretimle ilgili bilinçlenmenin Avrupa'da daha erken başladığını kaydeden Çolakbayrakdar, Türkiye'de ise 1980'li yılların ortasından itibaren arttığını belirtti.

Organik üretim ve ürünün sertifikasyonu ve akreditasyon işlemlerine değinen Çolakbayrakdar, şöyle devam etti:

"Daha önce atmış olduğumuz tohumlar hibrit değil, kendini yenileyebilen, çoğalabilen tohumlardı. Maalesef teknolojiyle birlikte tohum ve gübre üretiminde gelinen noktada suni yapılaşmalar, gübreler ve tohumlar bizi bu noktaya getirdi. Dünya üzerinde hormonlu üretim ve antibiyotiklerin kullanılmasıyla elde edilen ürünler insan sağlığını tehdit eder duruma gelmiştir. İnsan sağlığını tehdit etmekle kalmayıp yaşadığımız çevrede bizim dışımızdaki canlıların da bu tarımla birlikte yok olduğunu gördük. Bundan sonra bu ekolojik düzen içerisinde sadece insanı değil, onun dışındaki canlıları da koruyan bir tarım çeşidi, ekolojik tarıma önem vermeye başladık."

- Sertifikalı üretim yapan 46 kişi var

Çolakbayrakdar, Kayseri'de sertifikasını almış 46 kişinin organik üretim yaptığını belirterek, "Bu üreticilerimizin üretimleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor. Bu ürünleri alan vatandaşlarımız emin olsunlar ki kesinlikle suni bir gübreleme ve ilaçlama yapılmıyor. Tohumları kendileri üretiyor. Kendini yenileyebilen ve sürdürebilen tohumlar kullanılıyor. Bu noktada gönülleri rahat olsun. Organik pazarda ürünlerini pazarlayanların sayısının artması için gayretlerimiz ve desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?