Gaziantep'ten kısa kısa

Şahinbey Belediyesi'nin açtığı hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden bin 28'i çeşitli üniversiteleri kazandı

Gaziantep'ten kısa kısa
Gaziantep'ten kısa kısa
GİRİŞ 02.08.2015 18:00 GÜNCELLEME 02.08.2015 18:00

 Şahinbey Belediyesi'nin açtığı üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden bin 28'i çeşitli üniversiteleri kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentin eğitimdeki kalitesini artırabilmek için harekete geçen Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yaşar Torun, Kurbanbaba, Bozoklar, Beydilli Hatice Belgin mahalleleri ile Şahinbey Spor ve Eğitim Merkezinde geçen yıl eğitim öğretim döneminin başında üniversiteye hazırlık kursu açtı.

Kurslara katılan bin 292 öğrenciden bin 28'i girdikleri sınavda başarılı olarak üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. Kurslardaki eğitim başarı oranı ise yüzde 79 olarak dikkati çekti.

Eğitimlere katılan öğrencilerden 6'sının tıp fakültesi, üçünün diş hekimliği, 2'sinin eczacılık, 13'ünün hukuk, 33'ünün ilahiyat, 137'sinin iktisadi ve idari bilimler fakültesi, 90'ının eğitim, 72'sinin ise mimarlık ve mühendislik gibi bölümlerde eğitim göreceği belirtildi.

- Fadıloğlu'ndan ev ziyaretleri

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ev ziyaretlerini sürdürüyor.

Fadıloğlu, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki engelli, hasta, yaşlı ve kimsesizlere ziyaretler gerçekleştirdiklerini, böylelikle vatandaşların sorunlarını dinleme imkanı bulduklarını belirtti.

Her zaman milletin kaynağını millete harcadıklarını aktaran Fadıloğlu, vatandaşlarla kucaklaşmaktan mutluluk duyduğunu, bu sayede sıkıntıları daha hızlı çözme imkanı yakaladığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız