Yenice Boğa Güreşleri

Yenice Muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirin, mahallede bulunan ilkokul ve ortaokulun eksiklerinin giderilmesi için kullanılacağı bildirildi

Yenice Boğa Güreşleri
Yenice Boğa Güreşleri
GİRİŞ 02.08.2015 18:20 GÜNCELLEME 02.08.2015 18:20

Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen 2. Yenice Boğa Güreşleri'nde, Muğla ve Aydın bölgesinden getirilen yaklaşık 170 boğa güreştirildi.

Menteşe'nin Yenice Mahallesi'ndeki arenada düzenlenen güreşleri, yaklaşık 4 bin kişi izledi. Boğa sahipleri, kızgın boğaları kontrol altında tutabilmek için uğraş verirken zor anlar yaşadı. Güreşlerden galip ayrılan boğaların sahipleri büyük sevinç yaşadı. Sahibinin elinden kaçan boğalardan, vatandaşların zarar görmemesi için sahanın etrafında güvenlik önlemi alındı.

Yenice Muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirin, mahallede yer alan ilkokul ve ortaokuldaki eksiklerin giderilmesi için kullanılacağı bildirildi. Geçen yıl 90 boğanın katılımıyla düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirin, yardıma muhtaç çocuklara dağıtıldığını belirten Yenice Mahalle Muhtarı Mehmet Çelik, bu yılki güreşlere Muğla ve Aydın  bölgelerinden yaklaşık 170 boğanın katıldığını söyledi.

Yenice Boğa Güreşleri'ni gelecek yıl da düzenlemeyi planladıklarını belirten Çelik, "Bu seneki güreşleri, ilkokul ve ortaokul yararına yaptık. Seneye de başka amaç için yapacağız. Güreşlere katılım son derece güzel. Güreşlere gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!