PKK taktik değiştirdi

Çözüm süreciyle birlikte militan kadrosu zayıflayan PKK, saldırılarında taktik değiştirdi.

PKK taktik değiştirdi
PKK taktik değiştirdi
GİRİŞ 03.08.2015 10:41 GÜNCELLEME 03.08.2015 10:46
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

1990’lı yıllarda askerle sıcak temasa giren örgüt, eleman sayısı azalınca kalleş pusulara başladı. Örgütün son günlerde çeşitli bomba ve mayın eylemleriyle saldırılarını arttırmasına dikkat çeken dönemin emniyetçileri yaşananları değerlendirdi.

Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı: PKK süreçle birlikte evrildi

1990lı yıllarda terör örgütü PKK'nın aktif şekilde güvenlik güçleriyle mücadele ettiğini belirten Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı, “Örgütün taktiği değişti" dedi. Barış sürecine vurgu yapan Avcı, “Bölgede bağımsız devlet kuracağım mantığıyla hareket eden örgütten, demokratik çerçevede birlikte yaşanabileceğini gören bir örgüte evrildi. 90'lı yıllarda bölgede bağımsız devlet kuracağım mantığında hareket ederek, askeri örgütlenmesini sürekli güçlendirmeye çalışıyordu. Bugün ise barış süreciyle birlikte bağımsız devlet kurma fikrinden vazgeçtiler. Eylem tarzları da değişti" diye açıkladı.

Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral: Militan kadrosu zayıfladı

Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, “Belli ki etkin bir militan kadrosu sahada mevcut değil. Bu itibarla taktiksel ve teknik kadrolarıyla birlikte patlayıcıları araçların geçiş güzergâhına yerleştirerek, bombaların araçlarla temas etmesi halinde patlayacağı bir eylem modelini tercih ediyor" dedi. PKK'nın çözüm süreciyle birlikte ciddi şekilde zafiyete uğratıldığını belirten Saral, “Devlet açılım politikasını kendi lehine dönüştürdü. PKK'nın isteklerini yapıyormuş gibi bir hava sergiledi. Bu beklentilerin gerçekleşeceğini düşünen PKK kadroları ve siyasi uzantıları, yaptıkları hatanın kendilerine pahalıya mal olacağının hesabını yapamadan böyle bir açmaza düştüler" dedi. Saral ayrıca, PKK'nın Kobani'de IŞİDle mücadele etmek üzere militanlarını kaydırdığını hatırlatarak, Türkiye'de eylemlerini güçlü şekilde yapacağı bir kadrosunun bulunmadığını söyledi.

Emekli Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu: Yabancı servisler devrede

Terör örgütü PKK'nın eylem stratejisinin tamamen değiştiğini anlatan Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, “Eskiden PKK polis ve askeri noktalara direkt saldırı gerçekleştiriyordu. Yaşanan gelişmelere bakıldığında PKK'nın stratejisinde ciddi değişiklik var. PKK içerisinde eylemci gruplar, ve YDG denilen milis güçler, birtakım yabancı gizli servisler tarafından eğitilmeye başlanmış olabilir" dedi. Orakoğlu, “Türkiye, Kürt koridoru ve güvenli bölge stratejilerinde ağırlık koyması nedeniyle hem içeriden hem de dışarıdan terörün hedefi oldu. PKK'nın güvenlik güçlerini hedef alarak intikam saldırılarına başlamasında bir üst akılın parmağı var. Yaşanan süreçte PKK'nın da taktiğini değiştirmesinde bu üst akılın izlerini görebiliyoruz" diye açıkladı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 24
  • Yavuz Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu boş beleş konuşmayın barış süreciyle filan evrilme yok sadece KOBANİ dahil Kuzey Suriyede ve Kuzey ırakta İŞİD Bunların hergün 10-15 tanesini gebertip yolluyor. sayıları ondan azaldı. Ben devletin yerinde olsam bırakıp İŞİD teröristleri bunları temizlesin. Dinsizin hakkından İmansız gelir. Bizim Askerimiz ve Polisimiz çok yufka yürekli ve vicdanlı. İŞiD affetmiyor.
    Cevapla
  • Gereksiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Acıkcası hıc ınanmadım. Pkk destekcileri hala buyuk kurdistan devleti rüyası görmekte. Ama ille de güneydoğuyu da kapsayan bir devlet nedense... Irakta kurulmasnı engellediler bunu kendileride ağızlarından çekinmeden itiraf ediyor
    Cevapla
  • Erhan Ac 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz karada hangi tedbirleri alarsak alalım zayiat vermeye devam edeceğiz. Çünkü bizdeki sıkıntı normal vatandaş ile pkk'lının birbirinden ayırt edilmesinin imkansız olmasıdır. Bu nedenden ötürü mümkün olduğunca hava taşıtları ile asker sevkiyatlarının yapılması gerekir.
    Cevapla
  • saçma 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar öngörüsüz bu kadar saçma ve gerçeklikten uzak yorumlar görmedim. adamlar 6-7 ekim olaylarında şehirlerde ne kadar organize olduklarını gösterdiler. hala çıkmış pkk zayıfladı diyorsunuz. terör örgütü dağ mücadelesinden şehir yapılanmasına geçti. sağır sultan bunu duydu. bu emniyetçi görünümlü saflar çıkmış ne diyor! bu kafayla mı terörle mücadele edilecek.
    Cevapla
  • sidk 8 yıl önce Şikayet Et
    6-7ekim ve gezide asker ve ciamat yapilanmasinin goz yumdugunu ve hatta bir cok yerde eylemleri alevlendirmek icin tesvik ettigini de soyle.arti yasta ciamatcilerin tasviye edileceklerini bildikleri icin akillarinca yaşa kadar hukumeti tasviye edeceklerine inaniyorlardi.oyun bitti simdi ortaligi toplama zamani.icerideki satilmislari temizlersek sehirlerde uc bes ergeni costuran elebaslari bir gecede tasviye edilir.diyarbakirda 6-7 ekim olaylarina goz yuman torpille emniyet muduru olan hain paralelciler gorevden alinsin bakalim bir daha ayni olay yasanacak mi
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün hakkari de karakolun etrafındaki köyü yakan pkk yarın asker yaptı diye milleti dolandıracak hainler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir