Çankaya Köşkü'nde STK temsilcileriyle yapılan toplantı

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "Çözüm süreci HDP'nin başlatacağı ya da bitireceği bir süreç değil. Halkın vicdanında devam ediyor" dedi.

Çankaya Köşkü'nde STK temsilcileriyle yapılan toplantı
Çankaya Köşkü'nde STK temsilcileriyle yapılan toplantı
GİRİŞ 03.08.2015 15:44 GÜNCELLEME 03.08.2015 17:32

Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Çankaya Köşkü'nde doğu ve güneydoğudaki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiğini anımsattı.

Çözüm Süreci'nin Türkiye'de yaşayan tüm insanlar için özlenen bir çalışma olduğunu vurgulayan Aldemir, şöyle konuştu:

"Baktığınız zaman sürecin başka yönlere çekilmeye çalışıldığını görüyoruz. Çözüm Süreci, HDP'nin başlatacağı ya da bitireceği, sonuçlandıracağı bir şey değil. Çünkü süreç halkın vicdanında devam ediyor. Buna rağmen sürecin sabote edilmesine yönelik girişimler var ve bunların nedenlerini de iyi biliyoruz. Örgüt; sivil, sosyal, siyasi alanda başarı gösteremeyeceğini görünce sürekli işi silaha ve teröre çekiyor. Biz bunu Kobani'de de (Ayn el Arap) gördük. Halbuki artık modern dünyada insanlar meselelerini oturup, konuşup çözebiliyorlar. Bunun şiddetle çözülemeyeceğini gördük ve bu şiddetten en fazla zarar gören Kürt halkı. Canları heba oldu, şehirleri harap oldu, yaşam alanları imha edilip Bu meseleye öncelikle Kürt halkı tepki gösteriyor, tavır gösteriyor. Şunu iyi biliyoruz Çözüm Süreci'ne engel olamayacaklar."

Aldemir, hükümetin, algı operasyonlarında ve yapılan güzel işleri anlatmakta geç kaldığını savundu.

Gerçeklerin, dış güçlerin de desteğiyle sosyal medya aracılığıyla çarpıtıldığını aktaran Aldemir, "Bunların niyeti aslında bu toprakların kadim kültürünü yok etmek. Buna saygı olsa Güneydoğu'da bin yılı aşkın bir süredir birlikte yaşayan ve İslam medeniyetinin en kadim şehri olan Diyarbakır ile civarında bu ötekileştirmeyi yaşatmazlar" ifadesini kullandı. 

- "Meselelerimizi Batı başkentlerinde değil kendi ocağımızda konuşuyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yaptığı toplantıyı tüm dünyanın dikkatle izlediğini ifade eden Aldemir, bu vesileyle her kesimden insanın görüşlerini özgür bir ortamda aktarma fırsatı yakaladığını dile getirdi. 

Toplantıda, "devletin görevi adaleti sağlamak ve vatandaşının güvenliğini temin etmektir" ortak iradesinin ortaya konulduğunu anlatan Aldemir, şunları kaydetti:

"Eli silahlı olan PKK, DAEŞ, DHKP-C, TİKKO gibi bu milletin birliğine, beraberliğine, ortak aklına ortak kültürüne, ortak irfanına, vicdanına özellikle saldıran her türlü silahlı unsuru bertaraf edip şehirlerde yaşam alanlarında güvenliği sağlamak gerek. Bir taraftan bunlar olurken diğer taraftan HDP'nin siyasette önünün kesilmemesi, siyasette fikirleriyle düşünceleriyle varlığını devam etmesi... HDP'nin de Türk soluna doğru evrilerek bu bölünmüşlüğe düşmemesi gerekir. Bir tarafın hassasiyeti gözetilirken diğer tarafın haysiyeti incitilmemeli. Bu denge mutlaka sağlanmalı. Barış süreci sadece Türkiye'nin doğusunu değil tüm ülkeyi ve Ortadoğu'yu ilgilendiren bir meseledir. Hamdolsun olsun Türkiye kendi meselelerini Batı başkentlerinde değil kendi ocağında konuşuyor, tartışıyor. Çankaya Köşkü'nde de hem bu bölgenin sorunlarını çözme iradesi konuşuldu hem de İslam coğrafyası, Balkanlar ve birçok bölgedeki sıkıntılar bu yeni süreçte ele alındı."

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı